Az orosz Rosbank bevezeti a kriptovaluták használatát

-

A Rosbank az első nagy orosz bank, amely lehetőséget kínál ügyfeleinek, hogy kriptovalutákat használjanak nemzetközi utalások során.

A megoldást egy orosz fintech vállalattal közösen nyújtják, elsősorban azoknak a vállalkozásokat megcélozva, amelyek külföldi partnerekkel dolgoznak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A pénzintézet képviselője szerint jelenleg próba-tranzakciókat hajtanak végre vállalati és magánügyfelekkel.

A bank úgy véli, hogy a szolgáltatás, amely az ágazatban az első ilyen jellegű, megfelel az aktuális orosz jogszabályoknak és a Central Bank Of Russia (CBR), az orosz jegybank követelményeinek.

A CBR továbbra is ellenezi a kriptovaluták szabad forgalmát az országban, de hajlandó arra, hogy engedélyezze használatukat a határokon átnyúló tranzakciók során, feltéve, hogy azok az orosz pénzügyi infrastruktúra területén kívül valósulnak meg.

A „Digitális Pénzügyi Eszközök” nevű törvény tiltja a digitális valuták elfogadását az orosz állampolgárok részére nyújtott árukkal és szolgáltatásokkal kapcsolatban.

A törvényhozók a Duma Állami Szövetségében viszont jelenleg is tanulmányozzák a jogi kereteket, amelyben a kriptovalutákat is szabályozzák, és az úgynevezett kísérleti jogi rendszerek szabálya alapján törvényesíthetik a kriptovaluta tranzakciókat.

A Rosbank új szolgáltatását a B-crypto fintech platform támogatja, amely a digitális valuták határokon átnyúló elszámolásainak feldolgozására specializálódott.

Amikor egy orosz vállalat kriptovalutával kíván külföldi partnerének fizetni, ennek szerepelnie kell a szerződésükben, és a beszállító által kiállított számlának fel kell tüntetnie egy tárca címét és a kriptovaluta összegét.

A Rosbank fogadja a fiat betéteket, míg a B-crypto felelős a kriptovaluta átváltásáért és a fizetés feldolgozásáért.

Az Ukrajna megszállása miatt elrendelt, példa nélküli nyugati szankciókkal szembesülve az orosz kormány és a vállalkozások keresik az utakat, hogy kikerüljék a nyugati által kivetett pénzügyi korlátozásokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ennek egyik módja, hogy szélesebb körben használják a nemzeti valutát és a kriptovalutákat.

Egy orosz vállalkozásokat képviselő szervezet nemrégiben felszólította Putyin elnököt, hogy segítsen a kriptovaluta elszámolások törvényessé tételében a külföldi kereskedelemben.

Korábban a moszkvai illetékesek beismerték, hogy az orosz vállalatok már most is használják a kriptovalutákat határokon átnyúló fizetések során, annak ellenére, hogy nincs átfogó szabályozás e téren.


Olvastad már? Alulértékelt a MATIC? Az új adatok azt mutatják, hogy…

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!