Az orosz Rosbank bevezeti a kriptovaluták használatát

-

A Rosbank az első nagy orosz bank, amely lehetőséget kínál ügyfeleinek, hogy kriptovalutákat használjanak nemzetközi utalások során.

A megoldást egy orosz fintech vállalattal közösen nyújtják, elsősorban azoknak a vállalkozásokat megcélozva, amelyek külföldi partnerekkel dolgoznak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A pénzintézet képviselője szerint jelenleg próba-tranzakciókat hajtanak végre vállalati és magánügyfelekkel.

A bank úgy véli, hogy a szolgáltatás, amely az ágazatban az első ilyen jellegű, megfelel az aktuális orosz jogszabályoknak és a Central Bank Of Russia (CBR), az orosz jegybank követelményeinek.

A CBR továbbra is ellenezi a kriptovaluták szabad forgalmát az országban, de hajlandó arra, hogy engedélyezze használatukat a határokon átnyúló tranzakciók során, feltéve, hogy azok az orosz pénzügyi infrastruktúra területén kívül valósulnak meg.

A „Digitális Pénzügyi Eszközök” nevű törvény tiltja a digitális valuták elfogadását az orosz állampolgárok részére nyújtott árukkal és szolgáltatásokkal kapcsolatban.

A törvényhozók a Duma Állami Szövetségében viszont jelenleg is tanulmányozzák a jogi kereteket, amelyben a kriptovalutákat is szabályozzák, és az úgynevezett kísérleti jogi rendszerek szabálya alapján törvényesíthetik a kriptovaluta tranzakciókat.

A Rosbank új szolgáltatását a B-crypto fintech platform támogatja, amely a digitális valuták határokon átnyúló elszámolásainak feldolgozására specializálódott.

Amikor egy orosz vállalat kriptovalutával kíván külföldi partnerének fizetni, ennek szerepelnie kell a szerződésükben, és a beszállító által kiállított számlának fel kell tüntetnie egy tárca címét és a kriptovaluta összegét.

A Rosbank fogadja a fiat betéteket, míg a B-crypto felelős a kriptovaluta átváltásáért és a fizetés feldolgozásáért.

Az Ukrajna megszállása miatt elrendelt, példa nélküli nyugati szankciókkal szembesülve az orosz kormány és a vállalkozások keresik az utakat, hogy kikerüljék a nyugati által kivetett pénzügyi korlátozásokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ennek egyik módja, hogy szélesebb körben használják a nemzeti valutát és a kriptovalutákat.

Egy orosz vállalkozásokat képviselő szervezet nemrégiben felszólította Putyin elnököt, hogy segítsen a kriptovaluta elszámolások törvényessé tételében a külföldi kereskedelemben.

Korábban a moszkvai illetékesek beismerték, hogy az orosz vállalatok már most is használják a kriptovalutákat határokon átnyúló fizetések során, annak ellenére, hogy nincs átfogó szabályozás e téren.


Olvastad már? Alulértékelt a MATIC? Az új adatok azt mutatják, hogy…

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!