1 milliárd dolláros Bitcoin bányászati kezdeményezés El Salvadorban

-

A Tether terjeszkedik az El Salvador központú, a régió vulkánjai által működtetett Bitcoin-bányászatban.

Egy el salvadori székhelyű Bitcoin-cég megkezdte a tervezett 1 milliárd dolláros beruházás első fázisát a fenntartható energiával működő digitális eszközbányászatba az országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A projekt mögött álló „Volcano Energy” nevű cég sajtóközleményében azt írta, hogy fő célja, hogy „El Salvadort a Bitcoin-bányászat kiemelkedő globális szereplőjévé tegye”.

Egy különleges évfordulós bejelentés

A Volcano Energy bejelentése pontosan két évvel azután történt, hogy Nayib Bukele, El Salvador elnöke bejelentette, hogy a Bitcoin 2021 júniusában törvényes fizetőeszköznek minősül országszerte.

Eddig a cég 250 millió dollárt gyűjtött össze a projekthez, amelyet „a Bitcoin-iparág kulcsfontosságú vezetői” és a Bitcoin-iparág technológiájának „vezető gyártói” támogatnak.

Jelenleg a vállalat egy 241 MW kapacitású, kizárólag szél- és napenergiával működő áramtermelő létesítményt fejleszt, amely 1,3 EH/s-os számítási kapacitással indul.

Ez a későbbiekben a geotermikus energiával működő bányászat útját fogja előkészíteni.

Max Keiser az El Salvador nemzeti Bitcoin Hivatalának tagja, most a Volcano Energy elnöke.

„A cél a gazdasági függetlenség, az önrendelkezési jog és a szuverén vagyon felhalmozása az elkövetkező generációk számára” – írta az emelésről szóló tweetjében.

El Salvador kormánya részt vesz majd a kezdeményezés tervezésében és kivitelezésében, és az abból származó Bitcoin-bevételek 23%-át fogja megkapni.

A bevételek további 27%-a a befektetőkhöz kerül, míg az utolsó 50%-ot a bányászati infrastruktúra fejlesztésébe fektetik vissza.

El Salvadorban több mint egy tucat vulkán található, amelyekről a kormány már bebizonyította, hogy BTC-bányászatra használják őket.

A Tether részvétele

A befektetést a Tether, a világ legnagyobb stablecoin-szolgáltatója is támogatja, amely a múlt hónapban hozta nyilvánosságra, hogy beszállt az uruguayi bányászatba.

Tekintettel a Tether uralmára a stabilcoin területen, a vállalat 2023 első negyedévében 1,5 milliárd dolláros nettó nyereségről számolt be.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Paolo Ardoino, a Tether CTO-ja hétfőn egyértelművé tette, hogy a befektetése „bőven a saját felesleges tartalékain belül mozog”, és hogy az összes USDT token továbbra is teljes mértékben fedezett marad.

„El Salvador mint globális energia- és bitcoin-központ potenciálja óriási, és a Tethernél hálásak vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a lehetőségnek” – mondta.

Olvastad már? Az Ethereum elérheti a 11.800 dollárt?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!