1 milliárd dolláros Bitcoin bányászati kezdeményezés El Salvadorban

-

A Tether terjeszkedik az El Salvador központú, a régió vulkánjai által működtetett Bitcoin-bányászatban.

Egy el salvadori székhelyű Bitcoin-cég megkezdte a tervezett 1 milliárd dolláros beruházás első fázisát a fenntartható energiával működő digitális eszközbányászatba az országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A projekt mögött álló „Volcano Energy” nevű cég sajtóközleményében azt írta, hogy fő célja, hogy „El Salvadort a Bitcoin-bányászat kiemelkedő globális szereplőjévé tegye”.

Egy különleges évfordulós bejelentés

A Volcano Energy bejelentése pontosan két évvel azután történt, hogy Nayib Bukele, El Salvador elnöke bejelentette, hogy a Bitcoin 2021 júniusában törvényes fizetőeszköznek minősül országszerte.

Eddig a cég 250 millió dollárt gyűjtött össze a projekthez, amelyet „a Bitcoin-iparág kulcsfontosságú vezetői” és a Bitcoin-iparág technológiájának „vezető gyártói” támogatnak.

Jelenleg a vállalat egy 241 MW kapacitású, kizárólag szél- és napenergiával működő áramtermelő létesítményt fejleszt, amely 1,3 EH/s-os számítási kapacitással indul.

Ez a későbbiekben a geotermikus energiával működő bányászat útját fogja előkészíteni.

Max Keiser az El Salvador nemzeti Bitcoin Hivatalának tagja, most a Volcano Energy elnöke.

„A cél a gazdasági függetlenség, az önrendelkezési jog és a szuverén vagyon felhalmozása az elkövetkező generációk számára” – írta az emelésről szóló tweetjében.

El Salvador kormánya részt vesz majd a kezdeményezés tervezésében és kivitelezésében, és az abból származó Bitcoin-bevételek 23%-át fogja megkapni.

A bevételek további 27%-a a befektetőkhöz kerül, míg az utolsó 50%-ot a bányászati infrastruktúra fejlesztésébe fektetik vissza.

El Salvadorban több mint egy tucat vulkán található, amelyekről a kormány már bebizonyította, hogy BTC-bányászatra használják őket.

A Tether részvétele

A befektetést a Tether, a világ legnagyobb stablecoin-szolgáltatója is támogatja, amely a múlt hónapban hozta nyilvánosságra, hogy beszállt az uruguayi bányászatba.

Tekintettel a Tether uralmára a stabilcoin területen, a vállalat 2023 első negyedévében 1,5 milliárd dolláros nettó nyereségről számolt be.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Paolo Ardoino, a Tether CTO-ja hétfőn egyértelművé tette, hogy a befektetése „bőven a saját felesleges tartalékain belül mozog”, és hogy az összes USDT token továbbra is teljes mértékben fedezett marad.

„El Salvador mint globális energia- és bitcoin-központ potenciálja óriási, és a Tethernél hálásak vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a lehetőségnek” – mondta.

Olvastad már? Az Ethereum elérheti a 11.800 dollárt?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!