A Bitcoin Ordinals új frissítése megoldja a problémás tokenek ügyét

-

Az előzőleg fel nem ismert Ordinals tokeneket indexelni fogja a protokoll, lehetővé téve ezáltal a kereskedelmüket.

A Bitcoin Ordinals protokoll fejlesztői frissítést hajtottak végre, amely célja, hogy megoldást nyújtson több mint 71 000 érvénytelen, úgynevezett Cursed Inscriptions problémájára, így azok láthatóvá válnak a piactereken.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Cursed Inscriptions-nak nevezték el azokat a feliratokat, amelyek hibás kódok használatával vagy azok szándékosan helytelen használata révén keletkeztek, és ennek következtében érvénytelenek, felismerhetetlenek lettek.

Június 4-én a fejlesztők, köztük a közösségben ismert Twitter felhasználó, Raphjaph, bejelentették, hogy az Ordinals protokollt frissítették 0.6.0 verzióra, amely az előzőleg fel nem ismert tokenek indexelésének első lépése lenne.

A javaslatot a probléma megoldására először Casey Rodarmor, az Ordinals megalkotója tette közzé április végén, hogy a hibás tokeneket felismerhetővé tegyék valahogyan.

A frissítés így segít azon, hogy ezeknek a tokeneknek egy része végre megfelelően működjön.

Ezt úgy valósítja meg, hogy beállít egy blokk-magasságot, amikor a korábban érvénytelen tokenek bizonyos típusai hagyományos tokenként kerülnek indexelésre.

Az Ordinals egyik támogatója a LeonidasNFT néven ismert influenszer elmagyarázta, hogy ezeket hozzáadják az indexelt, kereskedhető Ordinals listához.

„Ez azért fontos, mert több mint 70 000 meglévő, de érvénytelen Inscriptions tokent támogatnak most, ami azt jelenti, hogy amint a piacterek frissítenek a v0.6.0 verzióra, elkezdhetsz velük kereskedni. A tulajdonosok ezután számíthatnak arra, hogy elkezd csökkenni a negatívként kijelzett Inscriptions mennyiség.”

A Bitcoin Ordinals tokenek olyan NFT-eszközök, amelyek lehetővé teszik az adatok feljegyzését a Bitcoin legkisebb egységére, a satoshira.

A protokollt Casey Rodarmor indította el januárban, és a következő hónapban egyre növekvő hype vette kezdetét, ahogy ezek ezreit vitték fel a Bitcoin blokkláncra, ami torlódást és tranzakciós díj-emelkedést eredményezett.

Az Ordinals tokeneket a ritkaság és gyűjthetőség szempontjából hasonlónak tartják az NFT-khez.

A felhasználók egyedi adatokat szeretnének a Bitcoin blokkláncon megörökíteni, így ezek a korai vagy átalakított satoshik később értékessé válhatnak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Dune Analytics szerint 10,8 millió Ordinals Inscriptions összesen nagyjából 45,5 millió dolláros tranzakciós díjat generált az idei év eddigi részében.

Május 28-án az alapító Rodarmor bejelentette, hogy visszavonul és átadja a vezetést Raphjaphnak.

Olvastad már? Hogyan esett 5 éves mélypontra az Ethereum a tőzsdéken?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Marco Verch Professional

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!