A Bitcoin Ordinals új frissítése megoldja a problémás tokenek ügyét

-

Az előzőleg fel nem ismert Ordinals tokeneket indexelni fogja a protokoll, lehetővé téve ezáltal a kereskedelmüket.

A Bitcoin Ordinals protokoll fejlesztői frissítést hajtottak végre, amely célja, hogy megoldást nyújtson több mint 71 000 érvénytelen, úgynevezett Cursed Inscriptions problémájára, így azok láthatóvá válnak a piactereken.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Cursed Inscriptions-nak nevezték el azokat a feliratokat, amelyek hibás kódok használatával vagy azok szándékosan helytelen használata révén keletkeztek, és ennek következtében érvénytelenek, felismerhetetlenek lettek.

Június 4-én a fejlesztők, köztük a közösségben ismert Twitter felhasználó, Raphjaph, bejelentették, hogy az Ordinals protokollt frissítették 0.6.0 verzióra, amely az előzőleg fel nem ismert tokenek indexelésének első lépése lenne.

A javaslatot a probléma megoldására először Casey Rodarmor, az Ordinals megalkotója tette közzé április végén, hogy a hibás tokeneket felismerhetővé tegyék valahogyan.

A frissítés így segít azon, hogy ezeknek a tokeneknek egy része végre megfelelően működjön.

Ezt úgy valósítja meg, hogy beállít egy blokk-magasságot, amikor a korábban érvénytelen tokenek bizonyos típusai hagyományos tokenként kerülnek indexelésre.

Az Ordinals egyik támogatója a LeonidasNFT néven ismert influenszer elmagyarázta, hogy ezeket hozzáadják az indexelt, kereskedhető Ordinals listához.

„Ez azért fontos, mert több mint 70 000 meglévő, de érvénytelen Inscriptions tokent támogatnak most, ami azt jelenti, hogy amint a piacterek frissítenek a v0.6.0 verzióra, elkezdhetsz velük kereskedni. A tulajdonosok ezután számíthatnak arra, hogy elkezd csökkenni a negatívként kijelzett Inscriptions mennyiség.”

A Bitcoin Ordinals tokenek olyan NFT-eszközök, amelyek lehetővé teszik az adatok feljegyzését a Bitcoin legkisebb egységére, a satoshira.

A protokollt Casey Rodarmor indította el januárban, és a következő hónapban egyre növekvő hype vette kezdetét, ahogy ezek ezreit vitték fel a Bitcoin blokkláncra, ami torlódást és tranzakciós díj-emelkedést eredményezett.

Az Ordinals tokeneket a ritkaság és gyűjthetőség szempontjából hasonlónak tartják az NFT-khez.

A felhasználók egyedi adatokat szeretnének a Bitcoin blokkláncon megörökíteni, így ezek a korai vagy átalakított satoshik később értékessé válhatnak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Dune Analytics szerint 10,8 millió Ordinals Inscriptions összesen nagyjából 45,5 millió dolláros tranzakciós díjat generált az idei év eddigi részében.

Május 28-án az alapító Rodarmor bejelentette, hogy visszavonul és átadja a vezetést Raphjaphnak.

Olvastad már? Hogyan esett 5 éves mélypontra az Ethereum a tőzsdéken?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Marco Verch Professional

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ethereum ETF bevezetése a horizonton, Dymension és Bittensor tömeges nyereségre törekszik, míg a DTX Exchange ellopja a reflektorfényt

Vendégbejegyzés A jelenlegi piaci helyzet masszív fejlemények küszöbén áll. A sok közül a spot Ethereum ETF indítása van a csúcsponton. A Dymension (DYM), a Bittensor (TAO) és...

A Polygon a második helyen áll az Ethereum után a tokenizált eszközök piacán

A Polygon alapítója, Sandeep Nailwal szerint a Polygon immár a második helyen áll az Ethereum után, mint a legnépszerűbb tokenizációs platform. Ezt a vélményt támasztja alá...

A SHIB nekiszomorodott a hacker incidens miatt, ám a Shiba Shootout túlélte a szégyent

Míg a Shiba Inu ($SHIB) érmék értéke  az az elmúlt nap során inkább csökkent, a város új sheriffje, a Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) már 729 ezer...

Az Ethereum (ETH) bálna ébredezik az ETH ETF indítása előtt

Egy alvó Ethereum-cím aktiválódása mindössze egy nappal a spot Ethereum ETF-ek elindítása előtt felébredt. A Whale Alert szerint kilenc év után először aktiválódott egy 977 ETH...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!