Az orosz pénzügyminisztérium egyik képviselője szerint a minisztérium fontolgatja, hogy legalizálja a kriptopénzek kereskedését, az orosz Interfax hírportál szerint.

A hír szerint Alexej Mojszejev, orosz pénzügyminiszter pénteken azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a minisztérium még nem hozott végleges döntést, de a soron következő kriptoforgalomról szóló törvényjavaslat legalizálhatja a kriptopénzek kereskedését Oroszországban.

Tavaly májusban hatályba léptettek egy olyan törvénycsomagot, amely betiltotta a kriptopénzek fizetőeszközként történő felhasználását.

Anatolij Akszakov, a Duma pénzügyi piacokkal foglalkozó tanácsának vezetője szerint a Pénzügyi Akciócsoport által javasolt egységes kriptoszabályozást kellene érvénybe léptetni év végére.

Az Állami Duma, vagyis az orosz parlament az elkövetkezendő 2 hét során iktatná be az új kriptotörvénycsomagot, az „On Digital Financial Assetset” (DFA).

Mojszejev azt nyilatkozta, hogy a Pénzügyminisztérium elfogadott egy törvényjavaslatot az ICO-k szabályozására, amely részese lesz Oroszország közösségi finanszírozással kapcsolatos törvényeinek.

A héten számos bejelentés érkezett arról, hogy a Bank of Russia egy jegybank által kiadott digitális valutát indítana, mindenesetre nem a közeljövőben.

Olvastad már? Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Az orosz pénzügyminiszter legalizálná a kriptokereskedést

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  kripstorm 3 hónapja, 3 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.