A Bloomberg forrásai szerint, a kínai Bitman bányászóriás, a Bitman Technologies Ltd. 300-500 millió dollárig terjedő tőkére számít az Egyesült Államokban induló részvénykibocsájtásától.

2019-es csúcsok, megújult optimizmus és számos egyéb mutató szerint is hamarosan olyan profitáló lehet a bitcoinbányászás, mint az a 2018-as medve piac előtt volt.

2017-ben a Bitmain azt nyilatkozta, hogy kb. 3-4 milliárd dollárnyi profitot termelt. Az ezt követő 2018-as medve piac alatt a vállalat megpróbáltatásokkal teli éven esett át. Számos adminisztratív probléma, elbocsájtások és bevételkiesés sújtotta.

Most, hogy fényesebbek a kriptoipar kilátásai, a kínai chipgyártó ismét beindítaná több millió dollár értékű terjeszkedését az Egyesült Államokba.

A Bloomberg szerint:

 „A Bitmain számos tanácsadóval dolgozik egy részvénykibocsátáson, melyre az év második felében kerülne sor. A Bitmain a következő hónap során adná be a szükséges dokumentumokat az SEC számára, az anonim források szerint.”

Ez a hír 3 hónappal azután érkezett, hogy a Bitmain eredeti, hongkongi részvénykibocsátása elmaradt, ugyanis nem sikerült átmennie a 6 hónapos „meghallgatási fázison.”

A Bitamin abban reménykedik, hogy üzleti modelljére több érdeklődő lesz a nyugati piacokon. Összesen 300-500 millió dollárnyi finanszírozásra számítanak, mely sokkal alacsonyabb, mint az eredeti HKEX részvénykibocsátás 3 milliárd dollárja.

Az új S9 SE Miner

A nehézkes 2018-as év után a Bitmain ismét piacvezető szeretne lenni a kriptohardverek piacán.

2019 áprilisában a Bitmain elindította a következő generációs Antminer 17-et, a T17-et, melynek hashrátája 40 TH/s. Az Antminer 17 sorozat két modellből áll, az Antminer S17 Pro és az Antminer S17.

A Bitmain 2019. június 18-án bejelentette az Antminer S9 SE indulását, mellyel 18 különböző kriptovaluta bányászható, köztük a bitcoin, bitcoin cash, bitcoin sv és a bitcoin atom.

Az S9 SE árcéduláján 351 dollár szerepel és a következő specifikációkkal rendelkezik:

A cég szerint „a halmozás elkerülése miatt korlátozzák, hogy mennyi gépet vásárolhat egy bányász – maximum 10 gépet rendelhetnek fejenként.”

A bitcoin 2019-es árrobbanásával és a 11 000 dolláros árfolyam elérésével a befektetők újult érdeklődéssel tekinthetnek a bitcoinbányászás szektora felé.

A Bloomberg a következőt írta a Bitmain részvénykibocsátásáról:

Elképzelhető, hogy a bitcoin sikeresen összegyűjti a szükséges 300-500 millió dollárt, de nem határozták meg a pontosan elvárt összeget.

Olvastad már? Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: Adam Allcock


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

 

Kezdőlap Fórumok A Bitman részvénykibocsátást kezdeményezne az USA-ban

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 3 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.