Az OpenSea blokkolja a kubai művészeket a platformról

-

Az OpenSea szolgáltatási feltételei kifejezetten tiltják, hogy a szankciókkal sújtott régiókból származó személyek és szervezetek használják a platformot.

Az OpenSea non-fungible token (NFT) piactér kitiltotta a Kubából származó művészeket és gyűjtőket, az Egyesült Államok szankcióira hivatkozva mint az intézkedés fő okára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Artnet által közzétett jelentés szerint eddig 30 művészt és gyűjtőt tiltottak ki a népszerű NFT piactérről.

A legismertebb művészek közül a tiltással szembesülő ismert havannai művészek közé tartozik Gabriel Guerra Bianchini és a Fábrica de Arte Cubano.

Az OpenSea piactér a szolgáltatási feltételeiben megemlítette, hogy kifejezetten tiltja a szankcionált személyek és a szankcionált joghatóságokban élő személyek számára történő szolgáltatásnyújtást.

Az NFT-piactérnek az Egyesült Államok szankcióihoz való ragaszkodása széles körben ismert volt, és olyan országokat foglalt magában, mint Venezuela, Irán és Szíria.

A kubai művészek közelmúltbeli blokkolása azonban ezt az országot is felveszi erre a listára.

„Továbbra is holisztikusan értékeljük, hogy milyen egyéb intézkedéseket kell hoznunk a közösségünk kiszolgálása és a vonatkozó törvényeknek való megfelelés érdekében” – mondta az OpenSea szóvivője a Cointelegraph-nak.

Egy NFT Cuba Art nevű Twitter-profil december elején felfedte, hogy az OpenSea blokkolta őket a művészetük megtekintésében vagy listázásában, amíg még hozzáférnek a pénztárcájukhoz.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Erich García Cruz, a Bit Remasa alapítója azt válaszolta, hogy az ő NFT-gyűjteményeiket is letiltották.

A Cryptocuban alapítója, Gabriel Bianchini hozzátette, hogy a Web3 jövője nem tűnik decentralizáltnak.

Az OpenSea mellett több kriptoplatformnak is le kellett állítania a szolgáltatásait az orosz ügyfelek számára az Európai Unió új szankciói miatt, amelyeket az ukrajnai háború kezdete után az év elején hoztak.

Bár a kriptopénz-ökoszisztéma a decentralizáció ethoszára épül, a különböző szolgáltatásokat elősegítő közvetítők és cégek többsége még mindig nagyon is úgy működik, mint a legtöbb központosított Web2-cég.

A kriptoközösség nem volt túl elégedett az NFT-piactér aukcióival, és a közvetítők megszüntetését követelte.

Egy másik felhasználó azt mondta, hogy szükség van valódi decentralizált platformokra, amelyek nem törődnek az állampolgársággal.


Olvastad már? Olasz-albán együttműködéssel füleltek le egy kriptós csalást

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: An’na Rajpoot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!