Az OpenSea blokkolja a kubai művészeket a platformról

-

Az OpenSea szolgáltatási feltételei kifejezetten tiltják, hogy a szankciókkal sújtott régiókból származó személyek és szervezetek használják a platformot.

Az OpenSea non-fungible token (NFT) piactér kitiltotta a Kubából származó művészeket és gyűjtőket, az Egyesült Államok szankcióira hivatkozva mint az intézkedés fő okára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Artnet által közzétett jelentés szerint eddig 30 művészt és gyűjtőt tiltottak ki a népszerű NFT piactérről.

A legismertebb művészek közül a tiltással szembesülő ismert havannai művészek közé tartozik Gabriel Guerra Bianchini és a Fábrica de Arte Cubano.

Az OpenSea piactér a szolgáltatási feltételeiben megemlítette, hogy kifejezetten tiltja a szankcionált személyek és a szankcionált joghatóságokban élő személyek számára történő szolgáltatásnyújtást.

Az NFT-piactérnek az Egyesült Államok szankcióihoz való ragaszkodása széles körben ismert volt, és olyan országokat foglalt magában, mint Venezuela, Irán és Szíria.

A kubai művészek közelmúltbeli blokkolása azonban ezt az országot is felveszi erre a listára.

„Továbbra is holisztikusan értékeljük, hogy milyen egyéb intézkedéseket kell hoznunk a közösségünk kiszolgálása és a vonatkozó törvényeknek való megfelelés érdekében” – mondta az OpenSea szóvivője a Cointelegraph-nak.

Egy NFT Cuba Art nevű Twitter-profil december elején felfedte, hogy az OpenSea blokkolta őket a művészetük megtekintésében vagy listázásában, amíg még hozzáférnek a pénztárcájukhoz.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Erich García Cruz, a Bit Remasa alapítója azt válaszolta, hogy az ő NFT-gyűjteményeiket is letiltották.

A Cryptocuban alapítója, Gabriel Bianchini hozzátette, hogy a Web3 jövője nem tűnik decentralizáltnak.

Az OpenSea mellett több kriptoplatformnak is le kellett állítania a szolgáltatásait az orosz ügyfelek számára az Európai Unió új szankciói miatt, amelyeket az ukrajnai háború kezdete után az év elején hoztak.

Bár a kriptopénz-ökoszisztéma a decentralizáció ethoszára épül, a különböző szolgáltatásokat elősegítő közvetítők és cégek többsége még mindig nagyon is úgy működik, mint a legtöbb központosított Web2-cég.

A kriptoközösség nem volt túl elégedett az NFT-piactér aukcióival, és a közvetítők megszüntetését követelte.

Egy másik felhasználó azt mondta, hogy szükség van valódi decentralizált platformokra, amelyek nem törődnek az állampolgársággal.


Olvastad már? Olasz-albán együttműködéssel füleltek le egy kriptós csalást

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: An’na Rajpoot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kedves volt a november az Ethereum NFT-hez? Az adatok a következőket mutatják..

Az elmúlt hetekben az Ethereum (ETH) hálózaton megugrott az aktivitás a non-fungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) körül, derül ki a láncon belüli...

Továbbra is hódítanak az MI kriptók

Vendégbejegyzés Újabban igen kelendőek a mesterséges intelligencia alapú kriptoprojektek és natív tokenjeik. A kereskedők arra számolnak, hogy az MI a jövőben hatalmas szerepet tölt majd be...

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!