Az Nvidia dedikált grafikus chipet fejleszt Ethereum-bányászásra

-

A chipgyártó várakozásait teljesen felülmúlta a 2017-es kereslet, de mára jobban felkészültek.

Az Nvidia az Ethereumra fogad

Az Nvidia csütörtökön bejelentette, hogy egy Ethereum-bányászatra kihegyezett új szériát indítanak.

A cég 2017-ben hatalmas sikereket könyvelhetett el, miután több száz millió dollárt kerestek a kriptobányászokkal.


A kaliforniai cég gamereknek, hivatásos felhasználóknak, valamint mobiltermékek és az autóipar számára gyárt grafikus kártyákat.
Ezek a kártyák kiemelten fontosak a kriptobányászok számára, akik jutalmakért cserébe számítási teljesítményen keresztül „bányásznak” az olyan proof of work hálózatokon, mint az Ethereum.
Az Nvidia nem bírta tartani a keresletet a 2017-es bika piac során. Az árak hatalmas mértékben megemelkedtek, egy átlagos gamer nem tudott lépést tartani az árakkal, így több negyedéven keresztül is kritika érte az Nvidiát.
Azonban az Nvidia most felkészült. Az új CMP, vagyis kriptobányászási processzorok márciusban kerülnek piacra. Ez az első, kriptobányászásra kihegyezett chip az Nvidiától.

A kriptobányászok állnak a kereslet mögött

A cég elmondása szerint a kriptobányászok teszik ki keresletük egy jelentős részét, így nekik is szeretnének kedvezni.

„A grafikai munkára nem alkalmas CMP-termékek hivatalos partnereken keresztül kerülnek eladásra, és a lehető legjobb bányászteljesítményre és hatékonyságra lettek kifejlesztve” – mondta Matt Wuebbling, a GeForce marketingigazgatója.

Hozzátette:

„Az RTX 3060 kártyák driverje úgy lett kialakítva, hogy beazonosítsa az Ethereum-bányászást és lényegében megfelezze a kártya hashrátáját.”

Az RTX 3060 az Nvidia legújabb videokártyája. Azonban a korábbi termékekkel ellentétben ezt úgy módosították, hogy megakadályozzák az Ethereum-bányászást, és így a CMP-kártyák felé tereljék a keresletet, hogy hagyjanak kártyákat a gamerek számára is.


Az Nvidia 2017-ben rekordévet zárhatott a bányászat felrobbanásával. Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója akkor azt mondta, „a kriptopénz és a blokklánc velünk maradnak.  A piac egyre növekedni fog, és idővel egész nagyra nőhet.”

Ehelyett egy hároméves medve piac történt, melynek következtében a megnövekedett termelés miatt hatalmas mennyiségű készlet maradt az Nvidiánál, amely az elosztók és forgalmazók számára is problémát jelentett.
Mostanra azonban úgy tűnik, sikerült felkészülniük a kriptopiac keresletére.

Olvastad már? Elon Musk: „Bolondság” kihagyni a nem fiat befektetéseket

Forrás: cryptoslate.com
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!