Az Nvidia dedikált grafikus chipet fejleszt Ethereum-bányászásra

-

A chipgyártó várakozásait teljesen felülmúlta a 2017-es kereslet, de mára jobban felkészültek.

Az Nvidia az Ethereumra fogad

Az Nvidia csütörtökön bejelentette, hogy egy Ethereum-bányászatra kihegyezett új szériát indítanak.

A cég 2017-ben hatalmas sikereket könyvelhetett el, miután több száz millió dollárt kerestek a kriptobányászokkal.


A kaliforniai cég gamereknek, hivatásos felhasználóknak, valamint mobiltermékek és az autóipar számára gyárt grafikus kártyákat.
Ezek a kártyák kiemelten fontosak a kriptobányászok számára, akik jutalmakért cserébe számítási teljesítményen keresztül „bányásznak” az olyan proof of work hálózatokon, mint az Ethereum.
Az Nvidia nem bírta tartani a keresletet a 2017-es bika piac során. Az árak hatalmas mértékben megemelkedtek, egy átlagos gamer nem tudott lépést tartani az árakkal, így több negyedéven keresztül is kritika érte az Nvidiát.
Azonban az Nvidia most felkészült. Az új CMP, vagyis kriptobányászási processzorok márciusban kerülnek piacra. Ez az első, kriptobányászásra kihegyezett chip az Nvidiától.

A kriptobányászok állnak a kereslet mögött

A cég elmondása szerint a kriptobányászok teszik ki keresletük egy jelentős részét, így nekik is szeretnének kedvezni.

„A grafikai munkára nem alkalmas CMP-termékek hivatalos partnereken keresztül kerülnek eladásra, és a lehető legjobb bányászteljesítményre és hatékonyságra lettek kifejlesztve” – mondta Matt Wuebbling, a GeForce marketingigazgatója.

Hozzátette:

„Az RTX 3060 kártyák driverje úgy lett kialakítva, hogy beazonosítsa az Ethereum-bányászást és lényegében megfelezze a kártya hashrátáját.”

Az RTX 3060 az Nvidia legújabb videokártyája. Azonban a korábbi termékekkel ellentétben ezt úgy módosították, hogy megakadályozzák az Ethereum-bányászást, és így a CMP-kártyák felé tereljék a keresletet, hogy hagyjanak kártyákat a gamerek számára is.


Az Nvidia 2017-ben rekordévet zárhatott a bányászat felrobbanásával. Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója akkor azt mondta, „a kriptopénz és a blokklánc velünk maradnak.  A piac egyre növekedni fog, és idővel egész nagyra nőhet.”

Ehelyett egy hároméves medve piac történt, melynek következtében a megnövekedett termelés miatt hatalmas mennyiségű készlet maradt az Nvidiánál, amely az elosztók és forgalmazók számára is problémát jelentett.
Mostanra azonban úgy tűnik, sikerült felkészülniük a kriptopiac keresletére.

Olvastad már? Elon Musk: „Bolondság” kihagyni a nem fiat befektetéseket

Forrás: cryptoslate.com
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!