Nobuaki Kobayashi az Mt.Gox nemrégiben működésképtelenné vált tőzsde rehabilitációs vezetője és csődbiztosa számos olyan intézkedést jelentett be, amelynek célja a csődelhárítók védelme. Az egyik ilyen intézkedés tulajdonképpen nagy összegű kriptovaluta értékesítése.

    Forrás: wikimedia.com

Egy szeptember 25-én kiadott dokumentum alapján a vagyonkezelő 24.658 BTC-t és 25.331 BCH-t összesen 25,9 milliárd jüan, azaz 230,1 millió dollár értékben adott el. A művelet eredményéül a kezelői egyenleg elérte a 70.059 millió jen értéket.

Amint azt Kobayashi nyilatkozta, az eladások a március 7-én tartott 10. hitelezői találkozó előtt zajlottak le. Ezelőtt a teljes összeg 43 milliárd jen volt.

A Bloomberg számításai szerint, a jen értékének emelkedése és az eladott coinok darabszáma alapján ez az utolsó kriptovaluta eladás 8.100$ / BTC áron történt.

A csődkezelő jelentős bizalmat teremtett a Sumitomo Mitsui Banking Corporationnal (SMBC) kötött megállapodásával, amely a kárrendezési igényt benyújtott felhasználók érdekeit védi. Az SMBC mint a Trust megbízottja jár el.

A dokumentum hozzáteszi, hogy megfelelő összegű pénz áll rendelkezésre a BTC hitelezők rehabilitációja számára, illetve a nem monetáris követelések polgári rehabilitációs eljárás keretein belül történő rendezésére. Alapítása óta összesen 15.894.530.915 jen gyűlt össze.

Az Mt.Gox volt a világ legmeghatározóbb kriptovaluta-váltója volt egészen 2014-ig, amikor azonban több száz millió dollárnyi token tűnt el egy hackertámadás következtében. A tettesek kilétére sosem derült fény, a tőzsde pedig csődbe ment, rengeteg ügyfelük jelentős pénzt veszített.

A váltó a múlt héten kezdte meg rehabilitációs folyamatát, amikor bejelentették, hogy a károsult felhasználóknak október 22-ig van lehetőségük benyújtani kárrendezési igényeiket. A hitelezők visszafizetésének következtében nagyjából egymilliárd dollárnyi BTC kerül ismét forgalomba.

Forrás: bitcoinschannel.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂