Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

-

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be.

Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását követően számos híresség és sportcsillag ellen indítottak jogi eljárást.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az FTX-et reklámozó sportligák közé tartozik a Major League Baseball (MLB), a Forma-1-es autóversenyzés és a Mercedes-Benz Group AG versenycsapata.

Az FTX-et támogató sportligák tűz alatt állnak

Egy friss jelentés szerint a befektetők ügyvédei beperelték az MLB-t, amely jelentős partnerséget kötött az FTX-szel.

Emellett más nagy sportligák is aláírtak promóciós szerződést az FTX-szel annak összeomlása előtt.

A jelentés szerint azonban az FTX befektetői azt állítják, hogy ezek a ligák „a kriptocéggel kötött promóciós megállapodásokon keresztül segítettek a szabályozatlan értékpapírok értékesítésének előmozdításában”.

Mindeközben a befektetők azt kifogásolják, hogy a sportligák nem végezték el a kellő körültekintést. Továbbá azt állítják, hogy a ligák figyelmét elvonta a jelentős pénzbevétel:

„Az MLB és sokan mások gyorsan, teljes lendülettel ugrottak bele a kriptovilágba, amikor meglátták a gyors pénzszerzés lehetőségét” – áll a jelentésben.

Az FTX támogatásával kapcsolatos hírességek visszhangja

Több híresség, akik a mára már megszűnt FTX tőzsdét támogatták, 1 milliárd dolláros perrel néz szembe.

A perbe keveredett sportcsillagok között van Tom Brady, Trevor Lawrence és Steph Curry is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett több, különböző területről érkező híresség is célpont, akik bármilyen módon támogatták az FTX-et annak összeomlása előtt.

Továbbá több Youtube-sztár ellen is per folyik az FTX népszerűsítése miatt. Néhány ilyen alkotónak akár 1,8 millió havi feliratkozója is van a YouTube-on.


Olvastad már? Kiyosaki: most kell bitcoint venni, amíg nem késő!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!