Az FTX 10 millió dolláros kriptotranszferje aggályokat ébreszt

-

Egy, a csődbe ment FTX tőzsdéhez kapcsolódó pénztárca 10 millió dollár értékű digitális eszközt helyezett át a Solana hálózatról Ethereumra.

Ez a lépés aggodalmakat váltott ki a lehetséges token-dömpinggel kapcsolatban, mivel a tőzsde a folyamatban lévő csődeljárásával küszködik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Arkham Intelligence blokkláncelemző platform adataiból kiderült, hogy augusztus 31-től kezdődően az FTX tárca 6,23 millió dollár értékű Ethererum (ETH) és több mint 4 millió dollár értékű különböző altcoinok átutalását segítette elő.

Ezek az altcoinok közé tartozik 1,2 millió dollár értékű FTX Token (FTT), 1,8 millió dollár Uniswap (UNI), 1,3 millió dollár HXRO (HXRO), 550 000 dollár SushiSwap (SUSHI) és 260 000 dollár Frontier Token (FRONT).

Lényeges, hogy a Wormhole Bridge megkönnyítette mindezen eszközök átutalását egy másik FTX tárcába.

Az FTX digitális eszközeinek átrendeződése a token dumptól való félelmek is felerősödnek

Az FTX csődhelyzetében jelentős fejlemények történtek az elmúlt hónapokban.

Augusztus 24-én az FTX egy olyan tervet javasolt, amelynek értelmében Mike Novogratz Galaxy Digital Capital Management vállalatát nevezte ki befektetési menedzsernek, amely a visszaszerzett kriptóállományának értékesítését és kezelését felügyeli.

E terv alapján az FTX kezdetben engedélyt kapott arra, hogy hetente legfeljebb 100 millió dollár értékben adjon el tokeneket.

Volt azonban lehetőség arra, hogy ezt a limitet 200 millió dollárra emeljék egyes tokenek esetében.

E korlátok célja az volt, hogy minimalizálják a tokeneladások hatását, ugyanakkor biztosítsák, hogy az FTX ki tudja fizetni a hitelezőit.

E terv mellett a kriptotőzsde külön indítványt nyújtott be a nagyobb Bitcoin [BTC] és Ether állományainak fedezetére.

Bár ezek a javaslatok akkor még nem voltak jogilag kötelező érvényűek, a Delaware-i csődbíróság szeptember 13-ra tűzte ki a tokenértékesítési ügy felülvizsgálatát.

Az április 12-én tartott meghallgatáson az FTX nyilvánosságra hozta, hogy sikeresen visszaszerezte a mintegy 7,3 milliárd dollárnyi likvid eszközt.

A csődbe ment tőzsde április 12-én összesen 4,3 milliárd dollárnyi kriptoeszközzel rendelkezett, amely piaci áron elérhető volt az érdekeltek számára a visszaszerzéshez. Ez a meghallgatáson bemutatott dokumentumok szerint történt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az FTX jelenlegi reorganizációs tervének részeként a kriptopénz-tőzsde potenciális újraindítása is szóba került.

A vállalat vezérigazgatója, John Ray III megerősítette, hogy a vállalat megkezdte az FTX.com tőzsde újraindításához szükséges érdekelt felek bevonásának folyamatát.

A tőzsde jogi csapata arra számít, hogy az új tőzsde elindítása valamikor 2024 második negyedévében várható.


Olvastad már? A Kenyai feliratkozók teszik ki a Worldcoin 25%-át

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!