Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

-

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra.

Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról szóló rendelete (MiCA), az eToro a CySEC jóváhagyásának eredményeképpen képes lesz szabályozott kripto-szolgáltatásokat nyújtani az EU összes országában, határokon átnyúlóan, egyazon szervezet, az eToro (Europe) Digital Assets Ltd. által.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az eToro a világ több országában számos szabályozó hatóság engedélyével és felügyeletével rendelkezik.

Ezek közé tartoznak:

  • FCA (EGYESÜLT KIRÁLYSÁG)
  • ASIC (Ausztrália)
  • CySeC (Ciprus)
  • GFSC (Gibraltár)
  • FinCen és FINRA (Egyesült Államok)

Az eToro digitális eszközszolgáltatóként is be van jegyezve különféle helyi hatóságoknál. Ezek közé tartozik a Spanyol Bank és az AMF (Franciaország).

Dr. Hedva Ber, az eToro vezérigazgató-helyettese elmondta:

„Ez a regisztráció azt jelzi, hogy 100 százalékban készen állunk arra, hogy a MiCA jövő évi hatályba lépésével a kriptók új korszakát köszöntsük. A világ különböző piacaira szabályozott globális vállalatként már nagyon várjuk azt a nagyobb biztonságot, amelyet a MiCA mind a fogyasztóknak, mind az e téren tevékenykedő jó hírű vállalkozásoknak nyújt majd.”

Majd így folytatta:

„Európa rendkívül fontos régió az eToro számára, itt található a felhasználóink többsége, és továbbra is közvetlen hozzáférést szeretnénk nyújtani az európai befektetőknek a kriptoeszközök széles választékához egy diverzifikált portfólió részeként. Ez az új CySEC regisztráció sokkal könnyebbé teszi számunkra ennek elérését a MiCA után Európában. Továbbá lehetővé teszi számunkra, hogy az európai kripto befektetőink számára egy sokkal racionalizáltabb és hatékonyabb kínálatot hozzunk létre.”


Olvastad már? Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

Kiemelt kép: Web Summit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!