A Google hivatalos blogján tette közzé, hogy a Google Cloud csapata elérhetővé tette az Ethereum (ETH) blokkláncadatbázisát a BigQuery-ben, vagyis a nagy analitikus „adatraktárában”.

Az Ethereum blockklánc adatok posztolva vannak az adatbázisban, és naponta frissülnek. A csapat elmondása szerint az eszköz azért jött létre, hogy segítsen az üzleti döntések meghozatalában, elsődleges prioritásként kezelje az Ethereum architektúrájának fejlesztését (például frissítések előkészítéséhez) és a mérlegkiigazításokat (milyen gyorsan lehet egyensúlyozni a pénztárcát).

A Google állítása szerint, az Ethereum blockklánc olyan API-kat tartalmaz, amelyekkel véletlenszerű funkciók hívhatók életre. Ilyen például a tranzakció állapotának ellenőrzése, a pénztárca-tranzakciók társulásainak megtekintése, és a pénztári egyenlegek ellenőrzése, stb. Az API-végpontok azonban nem érhetők el könnyen. Ezért a BigQuery OLAP funkciói segítenek az ilyen típusú adatok összegyűjtésében és megjelenítésében.

Áttekintés az Ethereum átutalásokról és tranzakciós költségekről 2018-ban. Forrás: cointelegraph.com

Ezenkívül a Google Cloud alapú szoftver az Ethereum blokkláncot a Parityt futtató számítógépekre is szinkronizálja. Ez egy brit székhellyel rendelkező, az Ethereum hálózathoz történő interakciót végző infrastruktúraszoftver-szolgáltató, amely az Ethereum blockklánc főkönyvének napi adatkivonását végzi, és a BigQuery számára tárolja az adatokat.

A Google bemutatott néhány példát az új eszköz felhasználásáról. Az egyik a CryptoKitties-re vonatkozik – egy Ethereum blockklánc alapuló játékra, amely a legelterjedtebb ERC-721 okos szerződés a tranzakciók száma alapján. A BigQuery olyan fiókok adatait gyűjti, amelyek legalább 10 CryptoKittie-t birtokolnak.

A Google már korábban is fejlesztett blokkláncalapú eszközöket és szolgáltatásokat. Februárban a vállalat létrehozta a Bitcoin (BTC) blokkláncához hasonló eszközét a tranzakciók megjelenítésére, az anomáliák felderítésére és a szükséges adatok kivonására a blokklánc nyilvántartásából.

A Cointelegraph júliusban számolt be róla, hogy a Google két blokkláncra összpontosító céggel, a Digital Asset és a BlockApps vállalattal is együttműködött, hogy új elosztott könyvelési technológiát (DLT) kínáljon a Google Cloud Platformban.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségi média-felületeken.Ne hagyja ki a többi hírt, és iratkozzon fel hírlevelekre. Ne felejtse el nyomon követni oldalunk a Facebookon az Instagramon és a Twitteren .