A Bitcoin ETF azonnali, vagy későbbi jóváhagyásának lehetőségét vizsgálgatják. A különböző előrejelzések és a friss tanulmányok azt sugallják, hogy a 2019-es év reálisabb dátum a javaslat elfogadására.

Jelenleg a Bitcoin körüli egyik legfontosabb kérdés az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet ETF jóváhagyása. Bár a legtöbb résztvevő most már látja, hogy az elfogadás közeleg, a tényleges idő miatt sokan aggódnak

A Bitcoin ETF-ről

Egyszerűen fogalmazva, az ETF egy olyan alap, amelyet tőzsdén jegyezve forgalmaznak. Az ETF-ek többnyire a SEC vagy a CFTC jóváhagyásával kereskedhetők, a cikk írásakor pedig a legtöbb kriptót ezek még mindig nem ismerik. Ezért egy kereskedési alapnak részvényesei tulajdonát értékpapírként kell kezelni, miközben a kereskedett eszközök szabályozatlanok maradnak.

A digitális eszközök szabályozatlan jellege miatt sokan úgy vélik, hogy nagy mértékben befolyásolják a SEC elfogultságát annak jóváhagyása érdekében.

Korábban számos kérelmet nyújtottak be a SEC-hez az ilyen pénzeszközök jóváhagyására vonatkozóan. Ezek közül a Winklevoss fivérek két beadványa volt viszonylag népszerű – mégis elutasították (2017 márciusában, és 2018 júliusában).

Ez nem akadályozta meg a SEC-hez történő további beadványok eljuttatását, jóllehet azok felülvizsgáltak voltak, és állítólag továbbfejlesztett részletekkel rendelkeztek.

A sürgető kérdés

A 2018. augusztus 5-én megjelent US Equity Research című dokumentumban Michael Graham és Scott Suh megjegyzik, hogy egy potenciális bitcoin ETF megérkezése továbbra is az intézményi befektetések iránt érdeklődők számára lehet érdekes. A VanEck / SolidX rendelkezik a leginkább figyelemre méltó javaslatokkal a több függőben lévő alkalmazás között.

A szektor legfontosabb szereplői nem úgy tekintenek az ETF-ekre, mint a Bitcoin fejlesztésének feltétlenül szükséges tényezőjét. Többségük azonban egyetért abban, hogy jelentős rövid távú hatással járna, ha ez bekövetkezne. Néhányan azt is megjósolták, hogy az ETF az a katalizátor, amelyre a piac várakozik, mielőtt egy újabb bullish tendenciát produkálna.

A fent említett kutatási dokumentumban a szerzők elismerték, hogy az elmúlt néhány hétben fokozott érdeklődés mutatkozott a bitcoin ETF esetleges jóváhagyása iránt.

Azonban a Winklevoss fivérek második javaslatának a SEC általi legutóbbi elutasítása látszólag lehűtötte a kedélyeket. Véleményük szerint az ETF jóváhagyása 2018-ban rendkívül valószínűtlen.

Valószinű időpont

A VanEck / SolidX ETF javaslattal kapcsolatban, amelyekre a SEC szeptemberi felülvizsgálati dátumot határozott meg, a duó úgy számol, hogy a határidő még tovább tolódik majd. Ez azt jelentheti, hogy a jóváhagyás dátuma valamikor 2019-ben esedékes.

Miközben a spekuláció folytatódik, a befektetők és a piaci szereplők úgy tűnik, ölbe tett kézzel ülnek. Számos előrejelzés azonban továbbra is próbálja lázban tartani a befektetőket.

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségi média-felületeken.Ne hagyja ki a többi hírt, és iratkozzon fel hírlevelekre. Ne felejtse el nyomon követni oldalunk a Facebookon az Instagramon és a Twitteren .

Forrás: ccn.com