A görög Polgári és Legfelsőbb Bíróság úgy határozott, hogy Alexander Vinniket átadják az orosz hatóságoknak, akit korábban tartóztattak le többrendbeli kibercsalás vádjával – jelentette az orosz állami hírügynökség, a RIA Novosztyi, szeptember 4-én.

A kiadatásról szóló hivatalos határozatot szeptember 14-én adják ki, és még ugyanazon napon hatályba is lép.

A meghallgatás során a Legfelsőbb Bíróság Franciaország kérését is megfontolja majd a volt BTC-tulajdonos kiadatásával kapcsolatban

A RIA szerint, Vinnik egyetértett az Orszország felé való kiadatásával.

“[Ez az ügy] most a politikusokon és akaratukon múlik” – nyilatkozta Timofej Muszatov, Vinnik ügyvédje.

Az Egyesült Államok, Franciaország és Oroszország jelenleg Vinnik kiadatásának helyéről tárgyal. Számos görög bíróság korábban mind a három ország mellett letette a voksát, a görög igazságügyi miniszter végső döntésével együtt.

Vinniket a görög rendőrség 2017 júliusában tartóztatta le, arra hivatkozva, hogy az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma bűnösnek találta 4 milliárd dollár értékű Bitcoinnal (BTC) kapcsolatos csalás és pénzmosás bűntettében.

Franciaország később azzal gyanúsította meg Vinniket, hogy több mint 100 embert vert át hat különböző francia városban 2016 és 2018 között.

Ugyanekkor az orosz kormány is beavatkozott az ügybe, és kezdeményezte Vinnik kiadatását Oroszország felé. Vinniket 667.000 rubellel (körülbelül 9800 dollár) megegyező értékű csalással gyanúsították meg Oroszországban, jelentette a RIA múlt éven.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségi média-felületeken.Ne hagyja ki a többi hírt, és iratkozzon fel hírleveleinkre. Ne felejtse el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren .

Legutóbbi híreink: