A szombat délutáni zuhanás 6%-kal csökkentette a teljes kriptopiac kapitalizációját.

Az ethereum ára 8%-kal csökkent szombatra – derül ki a Nomics elemzőcég adataiból.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ethereum ára szombat reggel kezdett csökkenni, amikor 2548 dollárról  2374 dollárra süllyedt, piaci tőkéje pedig 274 milliárd dollárra zuhant.

A 647 milliárd dolláros piaci tőkével rendelkező bitcoin ugyanezen időszak alatt 6,8%-kal 34.500 dollárra süllyedt, míg a Binance Coin 7,18%-kal 318 dollárra, a Cardano pedig 10%-kal 1,4 dollárra esett vissza.

A legnagyobb coinok nagy része bezuhant, a vasárnap délutáni visszaesés pedig tovább csökkentette a kriptopiac globális piaci kapitalizációját, amely vasárnap estére 1590 milliárd dollár lett.

A zuhanás még a Monero és a ZCash szombati, megdöbbentő nyereségét is lenullázta.

Ezek a coinok néhány órával a visszaesés előtt még 30%-os nyereséggel álltak a napi grafikonon, amely a Monero esetében 7,82%-ra a ZCashnél pedig 2,94%-ra csökkent.

Az ethereum problémája – más kriptovalutákkal egyetemben – közvetlenül a május 12-én elért 4350 dolláros rekordárral kezdődött.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

Órákkal később a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk környezeti szempontból problémásnak nyilvánította a bitcoin proof of work modelljét, amit az ethereum, és sok más kriptovaluta is használ a tranzakciók feldolgozására.

Olvastad már? Vitalik szerint a proof of stake jelenheti a megoldást az Ethereum környezeti problémáira

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!