A fejlesztők lehetővé tették, hogy a validátorok, a bányászok is hozzáférjenek a teszthálózathoz, amelynek végső verziója előreláthatóan augusztus 4-én fog elindulni.

Az Ethereum hivatalos blogján publikált bejegyzés szerint a több klienssel is használható Medalla teszthálózaton indították el a folyamatot.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ez tulajdonképpen a nulladik fázisnak tekinthető az Ethereum PoS teszthálózatának indulása előtt.

„Indulás után egyből használatba vehetitek, beutalni is lehet rá, és mehet a Medalla tesztelése. Viszont ezután is végzünk rajta finomhangolásokat, egészen a főhálózaton való indulás pillanatáig.”

 

Indulás előtti ellenőrzőlista

A tesztelők letétjeinek és aktivitásának a nyomon követése, monitorozása lesz a következő lépés az éles indulás előtt. Ahhoz, hogy valaki egy validátor csomópontot üzemeltethessen, azaz bányászhasson a hálózaton, 32 ETH-t kell lekötnie.

Az ETH2.0 koordinátora, Danny Ryan úgy fogalmazott, a Medalla csak akkor fog elindulni, ha legalább 16384 validátor lesz, azaz minimum 524288 ether lesz lekötve a csomópontokban.

Ha ezek a számok nem lesznek meg az augusztus másodikára tervezett indulásra, akkor a szükséges mennyiség teljesítése után 48 órával indul a teszthálózat.

Jelen pillanatban közel 150000 ETH már a node-okban van, így a validátorok nagyjából 30%-a már be is jelentkezett a pozícióra.

Az aktivitás és az árfolyam is növekvő pályán

Ahogy egyre többen használják a stablecoinokat és a DeFi appokat, az Ethereum kereskedési volumene már meghaladja a bitcoinét.

Annak ellenére, hogy az ether nem igazán ralizott a második negyedévben, a mostani emelkedésből már kiveszi a részét, követve a BTC-t.

Ahogy az elkerülte a 11000 dollárt, még ha csak rövid időre is, az ETH is átlépte a 326 USD-s árfolyamot.

Olvastad már? Közeleg a második stimulus, de vajon jut-e belőle kriptóra?

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂