Azok az amerikaiak, akik a kormányzattól kapott első segélycsekkből bitcoint vettek, a mostani 10000 dollár fölötti árfolyamnál nagyjából 40%-os hozamnak örülhetnek.

Egy friss, CNN-nek adott interjújában Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója bejelentette, hogy az állampolgárok a soron következő gazdaságélénkítő, közel egy billió dolláros csomag részeként egy újabb, szintén 1200 dolláros csekket kapnak az államtól.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Viszont számos bejelentés érkezett arról is, hogy a március végén elkezdett folyósítás dacára sokan még mindig nem kapták meg az elsőt sem.

Steven Mnuchin, az USA pénzügyminisztere úgy véli, a második csekk augusztusban érkezhet meg, de ha a menetrend az elsőhöz hasonlóan alakul, akkor ez valójában november is lehet sokak számára.

 

Lakbér vagy bitcoin?

A stimulus csekkeket azért találta ki a kormányzat, hogy a nehéz pénzügyi helyzetbe került lakosokat – akik sokan a munkahelyüket is elveszítették a koronavírus járvány miatt – kisegítse.

A kriptós sajtóban persze megindult a spekuláció már áprilisban, hogy lehet, hogy inkább bitcoint vásárolnak majd a pénzből azok, akiknek nem feltétlenül van szüksége erre a pénzre a költségeik fedezéséhez.

A Coinbase mindenesetre megerősítette, hogy abban a hónapban a pontosan 1200 dollárnyi vásárlások mennyisége megnégyszereződött.

Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy most éppen egy sikeres ellenállástörésen vagyunk túl, amely során a BTC végre megugrotta a tízezres szintet, felmerülhet a gondolat sokakban, hogy az újabb csekk esetében sem lenne rossz ötlet kriptóba fektetni.

Két Reddit-felhasználó kommentje, mellébeszélés nélkül:

„Bitcoin, és irány a hidegtárca.”

„Amit kapok, az megy egyből BTC-be, ahogy az első csekk is.”

Az új csekk bejelentése után néhány órával sikerült a bitcoinnak áttörnie az ellenállást, és 10000 dollár fölé másznia.

Ezzel a bejelentéssel pedig végre maga mögött hagyta a már egy ideje stabilan tartó 9000-9500 dolláros, alacsony volatilitású zónát.

Lehet, hogy ez a második mentőcsomag lesz az, amely meghozza a komolyabb áremelkedést is.

Olvastad már? Elindult a BTC.top „közös bányászás” platformja, véget vethet a cloud miningnak?

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂