Azok az amerikaiak, akik a kormányzattól kapott első segélycsekkből bitcoint vettek, a mostani 10000 dollár fölötti árfolyamnál nagyjából 40%-os hozamnak örülhetnek.

Egy friss, CNN-nek adott interjújában Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója bejelentette, hogy az állampolgárok a soron következő gazdaságélénkítő, közel egy billió dolláros csomag részeként egy újabb, szintén 1200 dolláros csekket kapnak az államtól.

Viszont számos bejelentés érkezett arról is, hogy a március végén elkezdett folyósítás dacára sokan még mindig nem kapták meg az elsőt sem.

Steven Mnuchin, az USA pénzügyminisztere úgy véli, a második csekk augusztusban érkezhet meg, de ha a menetrend az elsőhöz hasonlóan alakul, akkor ez valójában november is lehet sokak számára.

 

Lakbér vagy bitcoin?

A stimulus csekkeket azért találta ki a kormányzat, hogy a nehéz pénzügyi helyzetbe került lakosokat – akik sokan a munkahelyüket is elveszítették a koronavírus járvány miatt – kisegítse.

A kriptós sajtóban persze megindult a spekuláció már áprilisban, hogy lehet, hogy inkább bitcoint vásárolnak majd a pénzből azok, akiknek nem feltétlenül van szüksége erre a pénzre a költségeik fedezéséhez.

A Coinbase mindenesetre megerősítette, hogy abban a hónapban a pontosan 1200 dollárnyi vásárlások mennyisége megnégyszereződött.

Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy most éppen egy sikeres ellenállástörésen vagyunk túl, amely során a BTC végre megugrotta a tízezres szintet, felmerülhet a gondolat sokakban, hogy az újabb csekk esetében sem lenne rossz ötlet kriptóba fektetni.

Két Reddit-felhasználó kommentje, mellébeszélés nélkül:

„Bitcoin, és irány a hidegtárca.”

„Amit kapok, az megy egyből BTC-be, ahogy az első csekk is.”

Az új csekk bejelentése után néhány órával sikerült a bitcoinnak áttörnie az ellenállást, és 10000 dollár fölé másznia.

Ezzel a bejelentéssel pedig végre maga mögött hagyta a már egy ideje stabilan tartó 9000-9500 dolláros, alacsony volatilitású zónát.

Lehet, hogy ez a második mentőcsomag lesz az, amely meghozza a komolyabb áremelkedést is.

Olvastad már? Elindult a BTC.top „közös bányászás” platformja, véget vethet a cloud miningnak?

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂