A bitcoin elérheti jövőre a 100 ezer dollárt, hiába láttunk egy komoly visszahúzódást most. A Stack Funds szakértői szerint a piac összességében a „meggyőződés” fázisában a Fear&Greed index alapján.

A kriptós indexekkel foglalkozó befektetési alap szerint ez a mostani zuhanás egészséges korrekciónak számít, és igazából szükség is volt már rá, hogy a BTC erőt gyűjthessen az újabb hegymenethez.

A hét elején az árfolyam áttörte a 19000 dolláros szintet, miután hét egymást követő héten keresztül emelkedett.

Az elemzők szerint október óta túlvettnek tekinthető a bitcoin, így csak idő kérdése volt, hogy mikor történik meg a visszahúzódás.

Az adatokat a piaci pszichológia tükrében érdemes nézni, és ha így teszünk, láthatjuk, hogy a piaci szereplők éppen a meggyőződés fázisában vannak, és a ciklus ezután az eufória állapotába szokott folytatódni.

Ezt alátámasztja a Glassnode elemzése is a realizálatlan profitról. Ehhez összehasonlítják az adott coinok megvásárláskori árát és az éppen aktuális árfolyamot, így látható, hogy van-e rajta haszon, és éppen mennyi.

Historikusan nézve mikor a címek 95%-a profitban van, az elég jól szokta jelezni az aktuális csúcsot. 75% fölött beszélünk eufóriáról, 50% fölött meggyőződésről, és így tovább.

Forrás: Glassnode

A bitcoin makrociklusait elég jól lehet ezek segítségével értelmezni és vizsgálni, nyomon követni.

A meggyőződés fázisa, amelybe múlt hónapban beért a BTC, végig kitartott 2017 során, elhozva az eddigi legnagyobb bikafutamot, 850 dollárról 20000-ig emelve az árat, 2250%-os erősödéssel.

Ha a 2017-es helyzetet összevetjük a mostanival, akkor láthatjuk, hogy ennek az emelkedésnek a negyede is 86000 dollárig repítené az árfolyamot, és elhozná az eufória fázisát a piacra.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Több elemző szerint is ez a visszahúzódás csupán apró döccenő az úton, a Quantum Economics alapítója, Mati Greenspan szerint nem is nagyon megyünk lejjebb, és

„ez a 17%-os korrekció már-már szükséges volt ezen a piacon”.

Lark Davis Youtuber is feltette a kérdést a követőinek, hogy „Vajon ez volt a korrekció? 16500-ig? Vagy megyünk még lejjebb?”

Mások az altok kapcsán említették meg, hogy most kiváló alkalom mutatkozik a vételre, hiszen akár 50%-ot is esett némelyik. Egyesek szerint pedig ilyen elhúzódó emelkedés után kell is az esés, hogy az árfolyam kicsit megnyugodjon.

A Santiment adatelemző platform véleménye szerint várható, hogy a befektetők többsége kiveszi a profitját, hiszen a rövid távon kereskedők 15%, a hosszabb távon aktívak pedig átlagosan 63% pluszban vannak.

Olvastad már? Sokan már most kiutalták pénzüket az OKEx kriptotőzsdéről

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂