Az Egyesült Királyság elutasít egy javaslatot a kripto szabályozására vonatkozóan

-

Az Egyesült Királyság elutasította a Pénzügyi Bizottság javaslatát, hogy a szerencsejátékokhoz hasonlóan szabályozzák a kriptokereskedelmet.

Májusban az alsóház Kincstári Bizottsága aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a kormány olyan kriptotörvényeket kíván bevezetni, amelyek nagyjából hasonlítanak a hagyományos pénzügyekre (TradFi) vonatkozó törvényekhez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az embereket arra engedi következtetni, hogy a Bitcoinba (BTC) vagy Ethereumba (ETH) való befektetés kockázatmentes.

A Pénzügyi Bizottság szerint a kriptopénz befektetési tevékenység összhangban van az ” azonos kockázat, ugyanaz a szabályozási eredmény” feltételezéssel.

A bizottság azt javasolta, hogy a kormány a kriptopénzeket egyfajta szerencsejátékként szabályozza.

Július 19-én Andrew Griffith brit pénzügyi szolgáltatásokért felelős miniszter a Pénzügyminisztériumi Bizottságnak azt válaszolta, hogy a pénzügyminisztérium „határozottan nem ért egyet” a bizottság nemrégiben tett ajánlásaival, amelyek szerint a kriptoeszközökkel való kiskereskedelmi kereskedést és befektetést a szerencsejátékhoz hasonlóan kellene besorolni.

Ehelyett a minisztérium a kriptogazdaságot ugyanúgy kívánja szabályozni, mint a hagyományos pénzügyi szolgáltatásokat.

A kriptot a szerencsejátékhoz hasonlóan szabályozni nem fogja figyelembe venni a kockázati szempontokat, amint azt az FTX (FTT) kriptotőzsde 2022 novemberi összeomlása is bizonyítja.

Az Egyesült Királyságban a 2005-ös szerencsejáték-törvény mindenféle szerencsejátékra vonatkozik.

A bingótermeket, lottózókat, fogadóirodákat, internetes bukmékereket és kaszinókat vizsgálatnak vetik alá a játékszenvedély csökkentése és a pénzmosás elleni intézkedések elfogadása érdekében.

A kormány törvényt alkót a kriptó szabályozására

A kormány válaszában megjegyezte, hogy egy ilyen megközelítés teljesen ellentétes lehet a nemzetközi szervezetek globálisan elfogadott ajánlásaival.

A kormány úgy véli, hogy a bizottság ajánlásai potenciálisan tisztázatlan és egymást átfedő mandátumokat hozhatnak létre a pénzügyi szabályozók és a Szerencsejáték Bizottság között.

A kormány azt is kijelentette, hogy már dolgozik a kriptopénz-iparág szabályozásán.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egy szabályozási törvényjavaslatot terjesztettek elő és vitattak meg a parlamentben a múlt hónapban.

A kormány azt is kijelentette, hogy ez a törvény 2023 végére léphet hatályba. Azt is hangsúlyozta, hogy a kormány figyelembe vette a Pénzügyi Bizottság javaslatait.

Olvastad már? A Terraform Labs kijelöl egy új vezérigazgatót

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!