Betiltották a kriptopénzeket Kuwaitban

-

Az arab állam Tőkepiaci Hatósága, a CMA hivatalosan bejelentette, hogy teljes mértékben betiltják a kriptoeszközöket az országban.

A hivatalos közleményt július 18-án adták ki, ekkor osztotta meg az álláspontját a hatóság a virtuális eszközökről.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CMA így teljes körű tiltást vezetett be a bitcoinra és a kriptopénzekre minden nagy felhasználási mód terén, így tilos ezeket fizetésre használni, befektetési céllal megvásárolni, vagy éppen bányászni.

A határozat a helyi szabályozók számára is megtiltja, hogy bármiféle engedélyt adjanak ki olyan vállalatoknak, amelyek üzleti tevékenysége a virtuális eszközök területére is kiterjed.

A Kuwaiti Központi Bank, valamint a CMA által felügyelt és szabályozott pénzügyi termékek és értékpapírok kivételt képeznek a tiltás alól.

A CMA a bejelentésben egyértelművé tette, hogy a fogyasztóknak kifejezetten óvatosnak kell lenniük a kriptopénzekkel kapcsolatban, és ismerni a kockázatokat.

„A kriptopénzek nem rendelkeznek törvényi státusszal. Nincs kibocsátójuk, és nincs mögöttük eszköz. Az árfolyamukat a spekuláció határozza meg, és nagy zuhanásra képesek.”

A határozatban a hatóság azt is kiemelte, hogy törvényszegés esetén büntetésre lehet számítani, ennek a mértéke pedig a kuwaiti pénzmosás elleni törvényekben van meghatározva, amelyek már 10 éve hatályban vannak.

Az ország új jogszabályai így összhangba kerülnek a korábbi, pénzmosás elleni törvényekkel, és a CMA elmondta, hogy Kuwait így megfelel a Financial Action Task Force elvárásainak is.

A FATF-ajánlásokat teljesen be akarják vezetni, és a Pénzmosás, Terrorfinanszírozás-ellenes Nemzeti Bizottság felmérése alapján teljesíteni is tudják azokat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A sajtóhírek alapján a CMA új tiltása része egy átfogó kriptoellenes intézkedés-csomagnak, és több felügyeleti hatóság közreműködésével született meg.

Hasonló határozatot adott ki a Kuwaiti Központi Bank, a Kereskedelmi- és Ipari Minisztérium, valamint a Biztosítási Szabályozó Hatóság is.

Olvastad már? A Tesla bitcoin állománya változatlan

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!