Betiltották a kriptopénzeket Kuwaitban

-

Az arab állam Tőkepiaci Hatósága, a CMA hivatalosan bejelentette, hogy teljes mértékben betiltják a kriptoeszközöket az országban.

A hivatalos közleményt július 18-án adták ki, ekkor osztotta meg az álláspontját a hatóság a virtuális eszközökről.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CMA így teljes körű tiltást vezetett be a bitcoinra és a kriptopénzekre minden nagy felhasználási mód terén, így tilos ezeket fizetésre használni, befektetési céllal megvásárolni, vagy éppen bányászni.

A határozat a helyi szabályozók számára is megtiltja, hogy bármiféle engedélyt adjanak ki olyan vállalatoknak, amelyek üzleti tevékenysége a virtuális eszközök területére is kiterjed.

A Kuwaiti Központi Bank, valamint a CMA által felügyelt és szabályozott pénzügyi termékek és értékpapírok kivételt képeznek a tiltás alól.

A CMA a bejelentésben egyértelművé tette, hogy a fogyasztóknak kifejezetten óvatosnak kell lenniük a kriptopénzekkel kapcsolatban, és ismerni a kockázatokat.

„A kriptopénzek nem rendelkeznek törvényi státusszal. Nincs kibocsátójuk, és nincs mögöttük eszköz. Az árfolyamukat a spekuláció határozza meg, és nagy zuhanásra képesek.”

A határozatban a hatóság azt is kiemelte, hogy törvényszegés esetén büntetésre lehet számítani, ennek a mértéke pedig a kuwaiti pénzmosás elleni törvényekben van meghatározva, amelyek már 10 éve hatályban vannak.

Az ország új jogszabályai így összhangba kerülnek a korábbi, pénzmosás elleni törvényekkel, és a CMA elmondta, hogy Kuwait így megfelel a Financial Action Task Force elvárásainak is.

A FATF-ajánlásokat teljesen be akarják vezetni, és a Pénzmosás, Terrorfinanszírozás-ellenes Nemzeti Bizottság felmérése alapján teljesíteni is tudják azokat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A sajtóhírek alapján a CMA új tiltása része egy átfogó kriptoellenes intézkedés-csomagnak, és több felügyeleti hatóság közreműködésével született meg.

Hasonló határozatot adott ki a Kuwaiti Központi Bank, a Kereskedelmi- és Ipari Minisztérium, valamint a Biztosítási Szabályozó Hatóság is.

Olvastad már? A Tesla bitcoin állománya változatlan

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!