A prominens kínai médiaszolgáltatók odavannak a bitoinért, és hisznek az első számú kriptovaluta biztos menedék szerepében, a világgazdaság erőviszonyait jellemző növekvő feszültségek közepette.

Bitcoin, mint menekülőeszköz – többé nem különvélemény

A Xinhua News Agency – egy kínai kormánymédium – által közölt riport mutatja, hogy a bitcoin menekülőeszközként történő értelmezése szembetűnő módon megerősödött.

A piaci tanulmány az USA és Kína közötti gazdasági feszültségeket, hasonlóan a világ központi banjkainak monetáris politikájához, olyan jelenségként azonosította, amely arra készteti a befektetőket, hogy a legerősebb kriptovaluta felé forduljanak.

Ahogy korábban már említve lett, több iparági szakértő is, mint amilyenek Travis King az Ikigai alaptól, vagy Max Keiser, a bitcoint, mint biztosítékot tekintik a felelőtlen gazdaságpolitikákkal szemben.

Bitcoin és kripto árindex

Eközben Kínában egy másik hírügynökség – a Sina Finance, egy vezető gazdasági lap – kriptós fejlesztést végzett a saját applikációján.

A cnLedger, egy twitteren aktív, megbízható hírforrásnak számító szervezet hírei alapján a platform mostantól egy árkövető funkcióval is bír, amely segítségével többek között a bitcoin, xrp, és az ether árfolyamát lehet követni.

Emellett csártokat, illetve a legújabb híreket is megjelenít. Dacára a kínai tiltásnak a tőzsdei kereskedelem és az ICO-k ügyében, a Baidu növekvő keresési trendjei alapján a kriptopénzek egyre népszerűbb témának számítanak az országban.

A bitcoint biztosítékként értelmezve a bizonytalanságokkal szemben további nyereséget vetíthet előre, ha összehasonlítjuk az elterjedt eszközökközül a menedékként szolgálókkal, mint amilyen az arany, a svájci frank vagy a japán jen.

David Mercer, az LMAX kriptotőzsde ügyvezetője a Financial Times számára adott interjújában elmondta:

„ A bitcoin digitális arany – valódi alternatívája a tradícionális menekülőeszközöknek.”

Higgadtság a közelgő valutaviharban

Donald Trump, az USA elnöke egy szerdai tweetjében árfolyam-manipulációval vádolta Kínát és Európát.

Ahogy írja, mind az Európai Központi Bank, mind a Kínai Népbank elfogadta azt a monetáris politikát, amely gyengít a dollárt.

Ezért az USA-nak hasonló megfontolásból ellenlépéseket kellene tennie, de ez globális valutaháborúhoz vezet.

Olvastad már? Automatizált kriptoeladás a MrCoin weboldalán

Jameson Lopp, a Casa CTO-ja szerint a bitcoinnak eközben semmit sem kell tennie, a nehézsúlyú valuták össze fognak omlani az „esendő emberek szeszélyes ostobasága miatt”.

Mi a véleményed, szerinted is biztos menedék a bitcoin? Mondd el nekünk kommentben!

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: Clifford Photography képe a Pixabay -en.


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Az egész kínai média a bitcoint isteníti

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.