2020 végére 70%-a leállhat a bitcoinbányászoknak

-

Kevesebb mint 320 nap van hátra a sokak által várt feleződésig, egyelőre nem tudhatjuk, hogy ez mit fog okozni a bányászoknak és a bitconi árfolyamának.
Mivel a bányászási jutalom csökkeni fog, így sok bányász leállhat, akiknek többé nem lesz jövedelmező a bányászás. Legalábbis Tone Vays, kriptoelemző és bitcointámogató így gondolja.

A feleződés bele van kódolva a bitconi protokollba. Az a lényege Satoshi gondolatai szerint, hogy ez kordában tartja az inflációt és lassan, de biztosan a blokkjutalmak helyett a tranzakciós díjakból élhessenek meg a bányászok, ha a bitcoin egyszer világszerte elterjed.
A jövő évi feleződés után a bányászok által kapott jutalom 12,5 bitcoinról 6,25 bitcoinra fog csökkeni, mely jelentősen csökkenti a forgalomba kerülő új bitcoinok mennyiségét.
Tone Vays kriptoelemző elmondta:

 „2020 végéig még bármi lehet, de utána nem valószínű, hogy 5000 dollár alá esnének majd valaha. A legrosszabb esetben: a bitcoin árfolyama 5000 dollárra esik a feleződés után, ezt követően a bányászok 70%-a leáll, amivel összeomlik a bitcon árfolyama, de idővel feltámad hamvaiból!”

A bitcoin felülmúlja az altkoinokat

Ez nem minden. Tone szerint a feleződés abban is segíti a bitcoint, hogy bebiztosítsa helyzetét, mint a kripto királya. Ebben az esetben a figyelem végre elterül az olyan vetélytársakról, mint a bitconi cash és a litecoin.
A bitcoin szerepe nem csereeszköz lesz, hanem vagyontárolási forma, egy olyan fizetési rendszer, ami biztonságos és valóban decentralizált. Tone szerint „egyéb kriptopénzek sosem lesznek vagyontárolási formák és csak esni fognak a bitcoinnal szemben.”
A vélemények megoszlanak erről azonban.
Például egy Expsycho nevű twitterfelhasználó szerint nem így lesz és a jelenlegi áremelkedés, már a feleződésre való felkészülésnek köszönhető. Szerinte a feleződés utáni árfolyamot már most is láthatjuk, utána csak esni fog a bitcoin értéke.

Mi történt a korábbi feleződések során?

Nehéz lenne megjósolni, hogy mi fog történni a bitcoin harmadik feleződése után, de a korábbi események alapján van okunk reménykedni.
A bitcoin első 2012 novemberi feleződése után pozitívan reagált az árfolyam, 1000 dollár köré emelkedett. Egy jelentős korrekció miatt azonban egy évvel később is alacsonyabb volt az árfolyam.
A 2016-os második feleződés során kicsit felugrott az értéke, majd egy korrekció lejjebb vitte. A 2017-es ICO őrületnek hála és az olyan okosszerződés platformoknak, mint az ethereumnak hála a bitcoin árfolyama a 20 000 dollárt is átlépte.
Tavaly azonban jelentős visszaesést tapasztalhattunk a kormányok közbelépése miatt, 3200 dollárig esett az árfolyam.
A korábbi mintázatokból láthatjuk, hogy nem csak láncon zajló események a meghatározók.
Garrick Hileman, a Mosaic társalapítója szerint:

 „A kriptopiacok sokszor az eseményeket követik, ahogy közeledünk a legújabb feleződés felé úgy a bitcoin árfolyama is nagyot emelkedhet, ahogy az emberek várják a bitcoin készletének csökkenését.
A korábbi feleződések előtt megfigyelhető volt, ahogy stabilan emelkedett a bitcoin árfolyama az esemény előtt, emellett a második feleződésnél ez sokkal látványosabban zajlott.”

Ha a bányászok távoznak, attól még lesz esélye a bitcointulajdonosoknak

A bitconjutalmak feleződése sok bányász kedvét elveheti, de az alacsonyabb hashráta alacsonyabb bányászási nehézséget is jelent. Így kevesebb villamos és számítási energia kell majd egy új bitcoin kibányászásához.

Akik továbbra is annyira merészek lesznek, hogy folytassák a bányászást profitálhatnak belőle.
Ugyanakkor a bitcoin és a kriptopénzek egyre jobban terjednek, a világon már számos cég engedélyezte a bitcoin fizetést.

Olvastad már? Miért látunk ilyen nagy kilengéseket a bitcoin árában hétvégente?

A bitcon nem ismer határokat és ez a legértékesebb kriptopénz. Ha széles közben elterjed, akkor idővel a tranzakciós költségek meghaladhatják a csökkent blokkjutalmak összegét.
Forrás: ethereumworldnews.com
Kiemelt kép: Rudin Group

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok!

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb altcoinok, amelyekkel májusban 10x profitot lehet elérni

Vendégbejegyzés A kriptopiac zsong az aktivitástól, ahogy a 2024-re várt bikafutás beindul. Többen keresik a következő nagy mozgatórugót, amely jelentős hozamot hozhat. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgálunk...

Óriási 10.911 ETH landol a Coinbase-en, mi áll a mozgás hátterében?

A kriptopénz közösséget lázban tartja a spekuláció, mivel két különálló tranzakcióban jelentős mennyiségű Ethereum (ETH) került a Coinbase-re, azaz az Egyesült Államok vezető kriptopénz tőzsdéjére. A...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 04.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama nem tudta folytatni a rallyt a 75.000 dolláros szint fölé, és az elmúlt hetekben konszolidálódott. Mégis, előbb-utóbb eldől a következő...

Jack Dorsey bitcoin bányászati chipje elkészült

A chip fejlesztése mostanra teljes egészében lezajlott, a Block is bejelentette, hogy dolgozik a saját teljes Bitcoin-bányászati rendszerén. Jack Dorsey fintech cége, a Block Inc. kedden...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!