Az Avax le van maradva, mit mondanak az adatok

-

A zöld színnel dekorált kriptopiacon az Avalanche (AVAX) egyedüli kilógónak tűnt, hiszen 1,5%-os éves (YTD) csökkenést mutatott.

E teljesítmény éles ellentétben állt a Bitcoin (BTC), az Ethereum (ETH) és mások által tapasztalt emelkedő pályákkal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az AVAX ökoszisztéma helyzete

Ahhoz, hogy az Avalanche újra lendületet kapjon az árfolyamában, az Avalanche-nak azzal a döntő kihívással kellett szembenéznie, hogy újra felkeltse az érdeklődést az ökoszisztémája és a tokenje iránt.

Néhány mérőszám állapota azonban árnyékot vetett erre a törekvésre, mivel az Avalanche hálózaton a napi aktív címek és tranzakciók jelentős csökkenést tapasztaltak.

A hálózat aktivitásának visszaesése jogos aggályokat vetett fel az AVAX azon képességével kapcsolatban, hogy képes-e fenntartani a pozitív lendületet és versenyezni a kriptoterület más felemelkedő eszközeivel.

avax
Forrás: Artemis

E kihívások közepette azonban az Avalanche decentralizált pénzügyi (DeFi) szektorából egy reménysugár is felcsillant.

A hálózaton a Total Value Locked (TVL) és a decentralizált tőzsde (DEX) volumene megugrott, ami egy virágzó DeFi ökoszisztémát mutat.

Ez a kedvező fejlemény nemcsak optimizmust adott az AVAX narratívájába, hanem a visszafogott általános teljesítmény ellenére is potenciális növekedési lehetőséget sugall.

avax
Forrás: Artemis

A másik oldalon az Avalanche-on a non-fungible token (NFT) landscape ellenszéllel szembesült.

Az AVAX környékén az NFT volumenek zsugorodtak, ami arra utal, hogy kihívást jelent, hogy jelentős felhasználói bázist vonzzanak a népszerű gyűjteményekhez.

A DeFi sikere és az alacsony NFT-elfogadás közötti eltérés árnyalt képet festett, kiemelve az AVAX ökoszisztémájának vegyes jellegét.

Az AVAX árfolyammozgásának szövevényes útján eligazodva a token a 43,52 dolláros szinten ellenállással küzdött. Ez a kritikus szint az elmúlt napokban kétszer is tesztelésre került.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az AVAX árfolyamán a jövőben korrekcióra kerülhet sor a jövőre nézve. Ha azonban az ellenállási szint újratesztelésre kerül, az árfolyam megfordulhat, és potenciálisan áttörheti ezeket a szinteket.

A kereskedési volumeneket vizsgálva az AVAX 6,27%-os csökkenésnek volt tanúja az elmúlt 24 órában.

A kereskedési aktivitásban bekövetkezett visszaesés óvatos megközelítést jelez a befektetők körében, ami potenciálisan hatással lehet az AVAX árfolyamdinamikájára.

A piaci résztvevők számára jelzésként szolgált, hogy óvatosan lépjenek, és a folyamatban lévő piaci dinamika fényében értékeljék a token rövid távú kilátásait.

avax
Forrás: Santiment

Olvastad már? Ez a legjobb időpont az eladásra?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!