Az Ark Invest Cathie Wood-ja hatalmas BTC árjóslatot készít

-

A kriptopénziparban nem idegenek a merész jóslatok, de amikor az Ark Invest vezérigazgatója, Cathie Wood beszél, a befektetők általában körültekintőbben hallgatják.

Az előremutató befektetési stratégiáiról híres Wood magasra tette a lécet, és a Bitcoin alapesetét 600.000 dollárra, a bika esetét pedig 2030-ra 1,5 millió dollárra teszi.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a jóslat a piacon tapasztalható aktivitási hullám közepette született, amelyet a spot BTC ETF elindítása is megerősített.

Eric Balchunas a Bloomberg ETF-től példátlanul sok, 700.000 egyedi tranzakciót jegyzett az ETF első napján, ami a nemrég bevezetett termék iránti erős keresletet jelzi.

Annak ellenére, hogy a GBTC árengedménnyel kereskedett, ami a potenciális eladásokat és kiáramlásokat mutatja, a különböző alapok, köztük az IBIT, FBTC és ARKB együttes kereskedési volumene elképesztő 4,33 milliárd dollár volt.

Az opciós piac is jelentős aktivitásról árulkodik: 36.000 BTC-opció járt le, amelyek névleges értéke 1,68 milliárd dollár volt.

Az Ethereum nem sokkal marad le mögötte, 262.000 opció esedékes, ami dinamikus piaci hangulatra utal.

A Bitcoin árfolyamgrafikonjára áttérve, a piac stabil emelkedésnek lehetett tanúja, a kriptopénz folyamatosan az 50 és 100 napos EMA felett talál támaszt – ez bikás jel a kereskedők számára.

Ark Invest
Forrás: tradingview.com

A jelenlegi mozgások egy egészséges konszolidációra utalnak, amely potenciálisan folytatódhat felfelé.

Miért hiszi tehát Cathie Wood, hogy a Bitcoin ilyen csillagászati szinteket érhet el?

Az Ark Invest vezérigazgatójának előrejelzése több tényezőn alapul.

Először is, a növekvő intézményi elfogadottság a Bitcoint nem csak a titkosítás szerelmeseinek értéktárolójaként, hanem az intézményi szintű kockázati diverzifikáció eszközeként is pozícionálja.

A Bitcoin 21 millió darabnál rögzített készlethatára éles ellentétben áll a fiat valuták felfutó kínálatával, ami potenciálisan deflációs eszközként növeli az értékét.

A Bitcoin hálózati hatása, amely szerint az értéke a felhasználók és a blokkláncon végrehajtott tranzakciók számával együtt nő, szintén alátámasztja Wood előrejelzését.

A technológiai fejlődéssel és a fokozott hozzáférhetőséggel párosulva a Bitcoin pályája folyamatos növekedésre van berendezkedve.


Olvastad már? Megszűnik az NFT-profilképek használata az X-en

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!