Az arany és a BTC is rekordot döntött, ugyanazon a napon

-

Március ötödikén a BTC árfolyama elérte a 69.200 dollárt, így új rekord született.

A kriptoközösség ünneplése ráadásul társaságot is kapott, hiszen az arany ugyanezen a napon szintén rekordot döntött, a tradícionális pénzügyi piac szereplőinek nagy örömére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Arany vs. BTC

Az arany tavaly decemberben lépte át először a 2000 dolláros árfolyamot, most pedig egészen 2130-ig menetelt, ahogyan azt a TradingView számaiból is láthatjuk.

Nem sokkal ezután pedig a BTC is új csúcsra ért, és megdöntötte a 2021 novemberében beállított rekordot.

Az arany és a BTC eddig sosem teljesített ilyen jelentős mérföldkövet egyazon napon, így a mostani eset különlegesnek tekinthető.

A piacon hamar elterjedt az a vélemény, hogy ez rosszat jelent a fiat valutáknak, hiszen mind az arany, mind a BTC menedékeszköznek számít, pont a piaci nehézségek idején.

Néhány elemző úgy véli, hogy az arany és a BTC ralija főleg annak köszönhető, hogy a piac az alapkamatok csökkentését várja, amely viszont az államok adósságszintjének a kezelhető szinten maradását jelenti.

A rekordokat viszonylag magas, 4,5%-os alapkamat mellett produkálta az arany és a BTC, az elemzők pedig úgy vélik, hogy a Közel-keleti és az európai háborús helyzet, valamint a magas infláció miatt rengeteg befektető fordult el a fiat valutáktól, és valami más keres.

A BTC esetében ráadásul ezt a trendet erősítheti a közelgő felezés is, valamint az USA-ban elindult spot piaci ETF-ek menetelése, amelyekbe napi szinten több száz millió dolláros friss tőke érkezik.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Sokan pedig egyenesen úgy fogalmaztak, köztük Mark Cuban, az ismert milliárdos és a Shark Tank nevű műsor házigazdája, hogy ha választani kell, akkor a BTC-re szavaznak az arany helyett.

Az ismert aranyrajongó és egyben BTC-kritikus Peter Schiff viszont egyáltalán nem ért egyet Cuban nézetével, és elmondása alapján Cuban rossz lóra tett ezzel a választásával.

btc
Forrás: X

A piac mindenesetre nem igazolja a borúlátást, a BTC év eleje óta 52%-ot erősödött, az arany pedig 2%-kal ér többet, mint január elsején.


Olvastad már? A top 5 kriptót meg kell vásárolni most, mielőtt az egekbe szöknének

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!