360 millió dolláros kárt okoztak a hekkerek februárban

-

A Peckshield, egy blokklánc-biztonsággal foglalkozó elemzőcsapat szerint februárban rádupláztak a hekkerek, és a januári mennyiség kétszeresét, 360 millió dollárt zsákmányoltak a kriptoipari vállalatok elleni támadásokkal.

Összesen 21 támadásról lehet tudni, és a legnagyobbak között olyanokat találunk, mint a 290 millió dollárt veszítő Playdapp, vagy a Fixedfloat kriptotőzsde, ahonnan 26 millióval távoztak a támadók.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Peckshield szerint a hekkerek februárban több mint 360 millió dolláros veszteséget okoztak

A Playdapp egy kriptós játékplatform, és először egy biztonsági rés miatt vesztettek több millió dollárnyit a saját PLA tokenből.

A támadók 30 millió dolláros tételt tudtak nyomtatni a tokenből, így az elemzők szerint lehetséges, hogy a cég privát kulcsaiból kompromittálódott valamelyik.

A biztonsági hiba viszont nem lett időben kijavítva, ez pedig lehetővé tette a hekkerek számára, hogy másfél milliárd tokenhez férjenek hozzá, 254 millió dollár értékben, így a platform teljes vesztsége elérte a 290 milliót.

A Playdapp megpróbált kapcsolatba lépni a támadókkal, és 1 millió dolláros díjat ajánlott fel a hiba feltárásáért, ha visszaküldik a többi ellopott pénzt.

Ez viszont nem mozgatta meg a hekkerek fantáziáját, és így a próbálkozás nem járt sikerrel, a lopott tokeneket nem küldték vissza.

A blokklánc adatai megvizsgálva látható, hogy a zsákmány később több különböző platformon átvezetve lett elrejtve, tisztára mosva.

A Fixedfloat kriptotőzsde szintén támadás áldozata lett, amely során megbénították a működését, és 26 millió dollár értékben loptak el tőlük kriptopénzeket, bitcoint és ethert.

A tőzsde az esettel kapcsolatban nem osztott meg túl sok részletet, de elmondták, készek beszámolni a sajtónak arról, amit tudnak.

Azt is világossá tették, hogy hajlandóak az együttműködésre, ha így meg lehet akadályozni, hogy az újságírók valótlanságokat jelentessenek meg a vállalatról, és a támadásról.

A harmadik legnagyobb támadás célpontjának Jeff Zirlin számított, az Axie Infinity, egy blokkláncos játékplatform alapítója.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Zirlin úgy nyilatkozott, hogy a személyes tárcájából nagyjából 10 millió dollárnyi ethert loptak el, ez a pénz később pedig a Tornado Cash, egy mixerszolgáltatás címére lett átküldve.

A TC használatával nem csak az átlag felhasználók tudják megőrizni a magánszférájukat, hanem a támadók is el tudják rejteni a tokenek eredetét, és azt is, hogy később hová lesznek átküldve.


Olvastad már? A befektetők a BTC korrekciója ellenére is bikásak?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!