Az arany és a BTC is emelkedik, de nem ugyanazért

-

Az aranyrajongásáról híres Peter Schiff nemrégiben osztotta meg a gondolatait az idei növekedés tükrében, amelyet az arany és a BTC esetén tapasztalatnak a befektetők.

A Schiffgold aranykereskedő cég alapítója régóta kritizálja a bitcoint, most pedig elmondta, hogy szerinte nem ugyanaz az oka a két eszközosztály erősödésének.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„2023 kezdete óta erősödik az arany, és a BTC is. De nem ugyanazért nő az árfolyamuk. Az arany az infláció miatt erősödik, és azért, mert a dollár gyengül. A BTC erősödése pedig a Fed várható kamatpolitikájának köszönhető, hiszen sokak szerint nagy rali várható a kockázatos eszközök piacán.”

A közösségi médiában természetesen sokan fejezték ki az ellentétes nézeteiket, főleg azt emlegetve, hogy az arany egyáltalán nem jó az infláció ellen.

Sokan úgy fogalmaznak, nem kevés iróniával, hogy Peter Schiff minden aranytámogató tweetje felér egy vételi jelzéssel a BTC esetén.

Schiff nézeteivel ellentétben számosan úgy vélik, hogy a bitcoin sokkal jobb védelem az infláció ellen, mint az arany.

Tim Draper, az ismert kockázati befektető például kifejezetten azért kedveli a bitcoint, mert azt tekinti a legjobb védelemnek az infláció ellen.

Paul Tudor Jones, egy másik milliárdos nagybefektető pedig egyetért vele, a bitcoin szerinte is jobban teljesít, mint az arany, és elmondása szerint ez az árfolyamban is meg fog látszódni, mert az a jelenleginek a sokszorosa lehet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Schiff tévedése

2018 decemberében, az akkori 3000 dollár körüli árfolyam mellett Schiff úgy fogalmazott, hogy a BTC lufijából még rengeteg levegő fog kiszökni, és eladásra bíztatta a kereskedőket.

Idén, január 12-én szintén eladásra bíztatta a követőit, 18 ezer dolláros árfolyamnál. A BTC ára azóta 27%-ot emelkedett. Az arany ára viszont nem változott.

Schiff azt is megemlítette, hogy bár sokat emelkedett az árfolyam, ő 60 ezernél is eladásra buzdította a tulajdonosokat, és aki nem tette meg, az most csak kevesebbet kereshetne vele.

A BTC ára 35%-ot emelkedett az előző egy hónapban, és átlépte a 23 ezer dolláros szintet.

Az arany ára is növekedett, egy szerényebb 7%-os erősödést láthatunk a spot piac és a határidős kötések esetén is.

Olvastad már? A svájci Cité Gestion bank tokenizálja a saját részvényeit

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!