Az arany és a BTC is emelkedik, de nem ugyanazért

-

Az aranyrajongásáról híres Peter Schiff nemrégiben osztotta meg a gondolatait az idei növekedés tükrében, amelyet az arany és a BTC esetén tapasztalatnak a befektetők.

A Schiffgold aranykereskedő cég alapítója régóta kritizálja a bitcoint, most pedig elmondta, hogy szerinte nem ugyanaz az oka a két eszközosztály erősödésének.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„2023 kezdete óta erősödik az arany, és a BTC is. De nem ugyanazért nő az árfolyamuk. Az arany az infláció miatt erősödik, és azért, mert a dollár gyengül. A BTC erősödése pedig a Fed várható kamatpolitikájának köszönhető, hiszen sokak szerint nagy rali várható a kockázatos eszközök piacán.”

A közösségi médiában természetesen sokan fejezték ki az ellentétes nézeteiket, főleg azt emlegetve, hogy az arany egyáltalán nem jó az infláció ellen.

Sokan úgy fogalmaznak, nem kevés iróniával, hogy Peter Schiff minden aranytámogató tweetje felér egy vételi jelzéssel a BTC esetén.

Schiff nézeteivel ellentétben számosan úgy vélik, hogy a bitcoin sokkal jobb védelem az infláció ellen, mint az arany.

Tim Draper, az ismert kockázati befektető például kifejezetten azért kedveli a bitcoint, mert azt tekinti a legjobb védelemnek az infláció ellen.

Paul Tudor Jones, egy másik milliárdos nagybefektető pedig egyetért vele, a bitcoin szerinte is jobban teljesít, mint az arany, és elmondása szerint ez az árfolyamban is meg fog látszódni, mert az a jelenleginek a sokszorosa lehet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Schiff tévedése

2018 decemberében, az akkori 3000 dollár körüli árfolyam mellett Schiff úgy fogalmazott, hogy a BTC lufijából még rengeteg levegő fog kiszökni, és eladásra bíztatta a kereskedőket.

Idén, január 12-én szintén eladásra bíztatta a követőit, 18 ezer dolláros árfolyamnál. A BTC ára azóta 27%-ot emelkedett. Az arany ára viszont nem változott.

Schiff azt is megemlítette, hogy bár sokat emelkedett az árfolyam, ő 60 ezernél is eladásra buzdította a tulajdonosokat, és aki nem tette meg, az most csak kevesebbet kereshetne vele.

A BTC ára 35%-ot emelkedett az előző egy hónapban, és átlépte a 23 ezer dolláros szintet.

Az arany ára is növekedett, egy szerényebb 7%-os erősödést láthatunk a spot piac és a határidős kötések esetén is.

Olvastad már? A svájci Cité Gestion bank tokenizálja a saját részvényeit

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!