A svájci Cité Gestion bank tokenizálja a saját részvényeit

-

A 2009 óta működő svájci privát bank a Taurus csapatának a közreműködésével tokenizálja a saját részvényeit.

Ezt a svájci értékpapír-törvényekkel összhangban teszi meg, a tokenek az Ethereum hálózatán fognak létezni.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A blokkláncos hátteret a Taurus biztosítja, ők fogják végezni a kibocsátást, valamint a szükséges okosszerződés létrehozását is.

Az információk alapján emellett különböző, részvényekhez köthető szolgáltatásokat is nyújtanak majd a bank számára.

A tradícionális pénzügyi szereplők körében egyre népszerűbbnek számít a tokenizálás ott, ahol a helyi törvények ezt lehetővé teszik.

A blokklánc technológiával, a részvények digitalizálásával több ügyfelet tudnak elérni a vállalkozások, pénzintézetek.

„A Taurusnál mi hiszünk abban, hogy a különböző eszközosztályok, értékpapírok tokenizálása hamarosan bevett eljárássá válhat a digitális eszközök szektorában.”

Nemrégiben egy befektetési cég, a Hamilton Lane jelentette be, hogy három alapjukat is tokenizálják a Securitize, egy digitális szolgáltatásokra szakosodott vállalat segítségével.

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

A lépéstől azt várják, hogy befektetők sokkal szélesebb rétegét tudják majd elérni a technika segítségével.

A KKR, egy másik nagy befektetési vállalat ugyanígy cselekedett, ők az Avalanche blokkláncon végezték el az egyik alapjuk digitalizálását.

A Cité Gestion papírjainak a tokenizálását a genfi Capital Markets and Technology Association, a CMTA által kidolgozott szabványok mentén hajtják majd végre.

A Taurus ezt a szabványt fogja követni, hogy a kockázatkezelés során a lehető legóvatosabban tudjon eljárni.

A tokenek létrehozásához a CMTA által kiadott, nyílt forráskódú okosszerződést fogják igénybe venni, amelyet kifejezetten a hagyományos értékpapírok digitális változatainak a kiadására dolgoztak ki.

A Taurus 2018-ban indult, tavaly pedig értékpapír-kezelési engedélyeket szerzett a svájci hatóságoktól, hogy a befektetők, bankok számára egyaránt tudjon eszközöket ajánlani, többek között tokenizált értékpapírokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Eddig 15 vállalat esetében hajtottak végre ilyen digitalizációt nem csak Svájcban, de több más európai országban is. Ezét esett rájuk a Cité választása.

„Fontosnak tartjuk, hogy a bankunk az úttörők között legyen, akik a legjobban ki tudják aknázni az új technológiák nyújtotta előnyöket, és éljünk a lehetőséggel, hogy a svájci törvények lehetővé teszik a saját részvényeink tokenizálását.”

Olvastad már? Tévedésből rossz helyen tárolhatta ügyfelei vagyonát a Binance

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!