A svájci Cité Gestion bank tokenizálja a saját részvényeit

-

A 2009 óta működő svájci privát bank a Taurus csapatának a közreműködésével tokenizálja a saját részvényeit.

Ezt a svájci értékpapír-törvényekkel összhangban teszi meg, a tokenek az Ethereum hálózatán fognak létezni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A blokkláncos hátteret a Taurus biztosítja, ők fogják végezni a kibocsátást, valamint a szükséges okosszerződés létrehozását is.

Az információk alapján emellett különböző, részvényekhez köthető szolgáltatásokat is nyújtanak majd a bank számára.

A tradícionális pénzügyi szereplők körében egyre népszerűbbnek számít a tokenizálás ott, ahol a helyi törvények ezt lehetővé teszik.

A blokklánc technológiával, a részvények digitalizálásával több ügyfelet tudnak elérni a vállalkozások, pénzintézetek.

„A Taurusnál mi hiszünk abban, hogy a különböző eszközosztályok, értékpapírok tokenizálása hamarosan bevett eljárássá válhat a digitális eszközök szektorában.”

Nemrégiben egy befektetési cég, a Hamilton Lane jelentette be, hogy három alapjukat is tokenizálják a Securitize, egy digitális szolgáltatásokra szakosodott vállalat segítségével.

A lépéstől azt várják, hogy befektetők sokkal szélesebb rétegét tudják majd elérni a technika segítségével.

A KKR, egy másik nagy befektetési vállalat ugyanígy cselekedett, ők az Avalanche blokkláncon végezték el az egyik alapjuk digitalizálását.

A Cité Gestion papírjainak a tokenizálását a genfi Capital Markets and Technology Association, a CMTA által kidolgozott szabványok mentén hajtják majd végre.

A Taurus ezt a szabványt fogja követni, hogy a kockázatkezelés során a lehető legóvatosabban tudjon eljárni.

A tokenek létrehozásához a CMTA által kiadott, nyílt forráskódú okosszerződést fogják igénybe venni, amelyet kifejezetten a hagyományos értékpapírok digitális változatainak a kiadására dolgoztak ki.

A Taurus 2018-ban indult, tavaly pedig értékpapír-kezelési engedélyeket szerzett a svájci hatóságoktól, hogy a befektetők, bankok számára egyaránt tudjon eszközöket ajánlani, többek között tokenizált értékpapírokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Eddig 15 vállalat esetében hajtottak végre ilyen digitalizációt nem csak Svájcban, de több más európai országban is. Ezét esett rájuk a Cité választása.

„Fontosnak tartjuk, hogy a bankunk az úttörők között legyen, akik a legjobban ki tudják aknázni az új technológiák nyújtotta előnyöket, és éljünk a lehetőséggel, hogy a svájci törvények lehetővé teszik a saját részvényeink tokenizálását.”

Olvastad már? Tévedésből rossz helyen tárolhatta ügyfelei vagyonát a Binance

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!