Az ADA emelkedik, a BTC csökken a befektetési alapoknál

-

A digitális befektetési eszközök második hete pozitív pénzáramlást tapasztalnak, ezzel megtörve az elmúlt három év leghosszabb medvés periódusát.

A CoinShares legutóbbi jelentéséből kiderül, a piac egy újabb emelkedő fázisba érhetett, mivel több kriptós befektetési alap is növekvő pénzbeáramlásról számolt be.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentést heti szinten készítik el, monitorozva a digitális eszközökkel foglalkozó alapokat, innen tudható, hogy már második hete járnak pluszban ezek.
Összességében 24 millió dollárnyi friss befektetői pénz érkezett ezekbe az alapokba. Az altok és a bitcoin nem egyformán teljesítenek.
Annak ellenére, hogy a bitcoin dominálja a szektort, a mostani időszakban az altok között van olyan, amelyik nagyobb figyelmet kap.
FORRÁS: COINSHARES

Az elmúlt 16 hétből a bitcoin 14-ben kiáramlást tapasztalt, 650 millióval csökkent az alapokban lévő pénz mennyisége.
Ez soknak tűnik, de a bitcoin-alapokban lekötött teljes tőke összege 38 milliárd dollár, és csak idén ez 4,1 milliárddal nőtt. A kivett pénz így relatívan nem számít nagynak.
Az Ethereum ökoszisztéma mindenesetre most pozitívabb képet fest, 16 hétből mindössze 7 olyan volt, amelyen a kiáramlás bizonyult nagyobbnak. A 25%-os piaci részesedése viszonylag stabilan megvolt az év eddigi részében.
FORRÁS: COINSHARES

A legjobban teljesítő kriptó a Cardano, amely nagyjából 10 milliós befektetést kapott. Az ADA tokenek esetében ez az eddigi legnagyobb összeg, a részesedésük így már 0,15%.
A közeli versenytársak, mint a Polkadot és a Solana szintén jó hetet zártak 2,7 millió illetve 1,5 millió dolláros befektetéssel. Ezzel a friss pénzzel a Solana már meghaladja a Bitcoin Cash alapok 15,7 millió összértékét is.

A CoinShares úgy kalkulálja, a friss pénznek köszönhetően az altok részesedése most 32% a befektetési alapok piacán.
Ez most magasabb, mint 2018 januárjában, amikor az előző 30%-os rekord-részesedést láthattuk, és csak kicsivel marad el az idén májusi 35%-tól.

Olvastad már? Így készülhetnek fel a bitcoin opciós kereskedői a BTC-ETF jóváhagyására

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!