Arthur Hayes úgy véli, hogy a mémecoinok a kritikák ellenére is pozitívan hatnak a blokkláncok számára

-

A BitMEX kripto-derivatív tőzsde társalapítója, Arthur Hayes pozitívan tekint a mémecoinokra, amelyek szerinte hozzáadott értéket jelentenének a kriptoszektornak.

A Real Vision alapítójával, Raoul Pal-al beszélgetve Hayes azzal érvelt, hogy a mémecoinok felhívják a figyelmet a blokkláncok értékére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azt is elutasította, hogy a közösség „ostobának és értéktelennek” állítja be a mémcoinokat, és hangsúlyozta, hogy óvatosan kell megközelíteni őket.

„Lehet ezeket a dolgokat hülyeségnek és értéktelennek fikázni, de ha ez figyelmet és több tervezőt hoz a területre, az pozitív értéket jelent magának a lánchálózatnak”.

Hozzáfűzte, hogy azok a blokkláncok, amelyek támogatják ezeket a mémcoinokat, „olyan láncok lesznek, amelyeknek értékük van”.

A Solana-t jelölte meg, mint a mémecoin trendből elsődlegesen profitáló platformot a felhasználóbarát felülete miatt. Hayes szerint ez fokozza a platform ismertségét, és vonzza a fejlesztőket és a mémecoinok iránt érdeklődőket.

Arthur Hayes dicsérte továbbá a mémecoin-vásárlás és -eladás decentralizált jellegét, amelyet „erőteljesnek” nevezett.

Habár sokan szkeptikusak a belső értéküket illetően, és a felelősségteljes kereskedés elkerülhetetlen, Hayes „tiszta érzelemnek” nevezte.

„Akármit is akar valaki listázni, egyszerűen csak megteszi, és vagy sikerül vagy nem sikerül azonnal, és azt hiszem, ez szuper hatalmas. Egy része ízléstelen mém, de mindegy”.

A mémek előtérbe kerülnek

A mélyülő mémecoin-mánia arra csábította a kriptovezetőket, hogy élénk figyelemmel kísérjék a növekvő eszközosztályt.

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin például elismerte a mémcoinok gusztustalan oldalát, de értékelte „az emberek szórakozási vágyát”, és megjegyezte, hogy van útja a jó irányba.

A múlt héten Buterin írt egy bejegyzést a mémcoinokról, amelyben megjegyezte, hogy azok „újra felforrósodnak”. Hozzátette azt is, hogy a mémcoinok kultúrájában nincs semmi különösebben új és érdekes.

A válasza azután érkezett, hogy egy álneves Ethereum blogger, Polynya kiemelte a kriptók „agresszív kulturális változást”.

„A dolgok egy teljesen új mélypontot értek el a 2024-el: rasszista, szexista és egyéb szarfejű mémcoinok, amelyek csupán eszközként szolgálnak arra, hogy a sokaktól a bolygó legellenszenvesebb embereihez juttassák el a vagyont” – olvasható a blogban.

Továbbá egy Szöulban tartott konferencia során a kriptoközösség vezetőiből álló testület megvitatta, hogy a Solana blokkláncnak, amely sok mémcoin kereskedésének ad otthont, meg kellene-e próbálnia kiszűrni a rasszista mémcoinokat, a CoinDesk egy friss jelentése szerint.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A közelgő bikafutásra a vezető kriptók készen állnak

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!