Argentínában bitcoin bányászatával akadályozzák meg a metán légkörbe jutását

-

Az Unblock Computing bányászati kezdeményezése során a korábban elégetésre került metángázt áramtermelő generátorokba vezetik, és ennek segítségével működtetik a bányászgépeket.

Az ország amerikai nagykövete, Marc R. Stanley szerint örömteli, hogy így kettős téren is győzelmet érnek el az argentinok, hiszen energiát takarítanak meg, és a környezetvédelmi céljaik eléréshez is közelebb kerülnek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Stanley szerint a Dél-amerikai állam közös kezdeményezése az Ublock Computing és a Crusoe Energy Systems csapatával, hogy áramtermelésre fordítják a korábban a légkörbe engedett gázokat, dicséretre méltó.

Elmondása alapján a kitűzött klímavédelmi céljaihoz is közelebb tud kerülni az ország, és emellett energiát is megtakarítanak, azaz javítják a költségvetésüket.

Stanley az X-en, a korábbi Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy a bitcoin-bányászattal foglalkozó argentin cég 15 millió dolláros befektetéshez jutott, amelyet a Vaca Muerta területén végzett tevékenységére kíván fordítani.

Vaca Muerte Argentína déli részén, Patagóniában található, és az iparági becslések alapján a világ egyik legnagyobb gázkészlete rejtőzik ott a felszín alatt.

Stanley szerint az itt tapasztalható céges együttműködés párját ritkítja, hiszen több téren is előnyöket biztosít minden résztvevő számára.

„Imádom látni, hogy amerikai és argentin cégek együtt dolgoznak, hogy védjék a környezetet, és problémákat oldjanak meg. A Crusoe és az Unblock csapatában zsenik dolgoznak, akik közösen ki tudták találni, hogyan gátolják meg a metán légkörbe engedését, és ezzel áramot termelnek. Ezzel a lépéssel Argentína közelebb kerül a klímacéljaihoz, energiát spórol, és pénzt is keres. Briliáns!”

Tomas Ocampo, az Unblock Computing alapítója szintén az X-en osztotta meg a múlt héten, hogy a 15 millió dolláros befektetés, amelyhez hozzájutottak, a Crusoe Energy Systems közreműködésével lehetővé teszi majd, hogy nagyjából 200 millió dollárnyi olajkészletet tudjanak kitermelni úgy, hogy közben jelentős mértékben csökkentik a károsanyag-kibocsátásukat.

Olvastad már? A Bitcoin, és az Ethereum is veszített az értékéből a hétvégén

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!