A Bitcoin, és az Ethereum is veszített az értékéből a hétvégén

-

A kriptokereskedési aktivitás az idei év utolsó, nem ünnepi hétvégéjén lecsillapodott, ami az első lehetséges jele annak, hogy a 2023-as csúcsot talán már elértük, és a piac 2024 megérkezéséig oldalazó marad.

A hétvégén a világ legnagyobb kriptopénze, a Bitcoin (BTC) 42.000 dollár alá süllyedt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A süllyedés az elmúlt 24 órában felgyorsult, a BTC e cikk írásakor 40.670 dollárra esett, amit a CoinMarketCap adatai alapján észleltünk.

A második legnagyobb digitális eszköz, az Ethereum (ETH) 2.200 dollár alá esett, ahogy a szereplők nyereséget könyveltek el, mielőtt visszavonultak volna az ünnepekre.

Több mint 3,6%-os veszteséggel 24 óra alatt az ETH 2.128 dolláron kereskedett a cikkírás idején.

A kereskedési tevékenység csökken

A Bitcoin az elmúlt két hónapban a szélesebb piaci rallyt vezette, amit az amerikai piacon a spot ETF kérelmek jóváhagyása miatti lelkesedés hajtott.

A bikás várakozások arra késztették a befektetőket, hogy portfólióikat BTC-vel pakolják fel, ami fokozott kereskedési aktivitást eredményezett.

Az elmúlt héten azonban a Santiment adatainak elemzése szerint a napi kereskedési volumen 60%-kal csökkent.

Még a bálna befektetők is, akik általában nyugodtabb időszakokat használnak felhalmozásra, távol maradtak a kereskedéstől, amit a nagy tranzakciók számának meredek csökkenése is bizonyít.

bitcoin
Forrás: Santiment

A tőzsdékre kerülő coinok mennyisége is érezhető csökkenést mutatott.

Az előző heti 45.269 BTC-ről december 17-én 15.675-re zuhant a tőzsdei beáramlás, ami biztos jele a csökkenő kereskedési aktivitásnak.

bitcoin

Forrás: Santiment

A derivatívák piaca is elcsendesedett

Az év végéhez közeledve a spekulatív érdeklődés is kezdett elhalványulni a Bitcoin iránt.

Az Open Interest (OI) a BTC határidős ügyleteknél több mint 9%-kal csökkent a múlt héthez képest, a cikkírás idején 16,95 milliárd dollárra, amit a Coinglass adatai alapján figyeltek meg.

Az OI csökkenését, amely egybeesik a piaci árfolyam esésével, a piaci szakértők jellemzően pesszimizmussal szemlélik.

Azonban a jelenlegi helyzet inkább csak egy év végi kitérő lehet, mintsem hosszú távú trend.

Shivam Thakral, az indiai BuyUcoin kriptopénz tőzsde vezérigazgatója a piaci helyzetet egy megosztott nyilatkozatban mérlegelte.

Megjegyezte,

„Ahogy közeledünk az ünnepi szezonhoz, számíthatunk némi visszaesésre a kereskedési aktivitásban, ami miatt a piac a jelenlegi szinteken maradhat. A Bitcoin ETF jóváhagyásának órája ketyeg, és 2024-ben kripto szuperciklusra számíthatunk, amint a végleges jóváhagyás megtörténik”.

Olvastad már? Hatalmasat nőttek a Bitcoin tranzakciós díjai

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!