Argentína havi jelentéseket kér a tőzsdei felhasználókról

-

Miközben Argentína az inflációval küzd, a hatóságok viszont a kriptofelhasználókat vették célba.
Argentína frissíti szabályozási keretrendszerét, amivel célja a kriptovalutákkal kapcsolatos pénzügyi tevékenységek szigorúbb ellenőrzése.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emiatt az argentin adóhatóság, az AFIP havi jelentéseket kér a kriptotőzsdék ügyfeleiről, a 8126-os nyomtatvány kiadásával.
A rendelet olyan fizetési feldolgozókat, és nem banki szervezeteket céloz meg, amelyek pénzügyi szolgáltatásokat kínálnak, így a kriptotőzsdéket is.
A jelentésnek a felhasználók teljes listáját, a pénzmozgásokat, és a hónap végén rendelkezésre álló egyenlegeket kell tartalmaznia
A 8126-os nyomtatvány az Argentínai Központi Bank kezdeményezésének eredménye, ugyanis előírták, hogy az országban működő összes bankintézet köteles megadni a kriptovalutákkal foglalkozó ügyfelek személyes adatait.
A jegybank áprilisban minden olyan információt bekért, amely segíthet azonosítani azokat az ügyfeleket, akik kriptovaluta-számlákat vezetnek, vagy kriptovaluták vásárlásával, eladásával és/vagy kezelésével foglalkoznak.
A jegybank emellett az ilyen pénzeszközök mozgatására felhatalmazott harmadik felek adatait is bekérte.
Ahogy arról a Decrypt korábban beszámolt, Alberto Fernandez jelenlegi elnök kormánya megpróbálja kontroll alatt tartani a tőkekiáramlást, az argentin peso leértékelését és az adócsalást.
Az argentin peso január és április között értékének 10%-át veszítette el, így a kriptovaluta-tranzakciók visszaszorítása egy nyilvánvaló lépés.
A kriptopiac virágzik Argentínában, nemcsak az értéktároló tulajdonsága, hanem a hagyományos pénzügyi rendszeren való kívülállása miatt is.

Az argentin politikusok azonban dolgoznak a problémán. A kormánypárt azt javasolja, hogy az AFIP vegye át az ökoszisztéma irányítását, míg az ellenzék megosztott felelősséget javasol az AFIP, a Központi Bank és a CNV (az argentin SEC) között.
Latin-Amerikán belül Argentína rendelkezik a hetedik legmagasabb bitcoinforgalommal a P2P-platformokon, a MakerDAO információi szerint pedig egyes stablecoinok – például a DAI használata is egyre növekszik.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!