Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

-

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik.

A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte az elmúlt 14 évben megfigyelt történelmi trendet, amely szerint a BTC értéke a feleződés után jellemzően megnégyszereződik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ő így vélekedett,

„Nem tudom, hogy hol lesz április 20-án, amikor a feleződés ténylegesen bekövetkezik, de mondjuk, hogy 50 000 dolláron; ez a feleződéstől számítva 18 hónap alatt 200.000 dolláros Bitcoin árfolyamot jelentene.”

Az emelkedést a korlátozott kínálatnak tulajdonította a növekvő kereslet közepette, különösen a piacra lépő új spot ETF-ek miatt, amelyek a napi hálózati kibocsátás 12-14-szeresével kereskednek.

Vélhetően ez a forgatókönyv, valamint a jelenleg veszteségekkel küzdő Bitcoin-szkeptikusok szorult helyzete okozza a jelentős árfolyam-emelkedést.

A cikk megjelenésének időpontjában a BTC több mint 61.000 dollár felett kereskedett, és az elmúlt hónapban mintegy 40%-kal emelkedett.

bitcoin
Forrás: coingecko.com

A vezető Jamie Dimon-t, a JPMorgan Chase vezérigazgatóját és a Bitcoinra vonatkozó kritikáját is célba vette.

„Én csak arra kérem, hogy végezzen több házi feladatot, mert az olyan emberek, mint Paul Tudor Jones vagy Stan Druckenmiller, vagy olyanok, mint Larry Fink, akik valóban elvégezték a házi feladatot, a házi feladat elvégzése előtt talán negatívan nyilatkoztak a Bitcoinról. A Bitcoin felé egyirányú menetjegy, ha ténylegesen elvégzi a házi feladatot, hogy teljesen megértse az eszközt.”

Szerinte az alapok megértése végső soron akkor is jutalomhoz vezethet, ha az ember kezdeti álláspontja rövid távon hibásnak tűnik.

A Bitcoin stabilabb, mint az arany?

A SkyBridge alapítója a 6 billió dolláros eszközzel, az arannyal való összehasonlítással érvelt amellett, hogy a Bitcoin a könnyű átutalhatósága és hasonló tulajdonságai miatt arra kellene törekednie, hogy elérje az arany piaci értékének legalább a felét. Ez az előrejelzés 2030-ra nyolcszoros növekedést valószínűsít.

Scaramucci a központi bankrendszer valutakezelését is kritizálta, különösen az aranystandardtól való 1971-es leválás óta.

Azt állította, hogy ennek következtében az amerikai dollár 52 év alatt vásárlóerejének 98%-át veszítette el.

A Bitcoin ugyanakkor korrigáló tényezőt jelent az érzékelt rossz irányítással szemben, mivel hosszú távon stabilabb és biztonságosabb eszközt kínál.

Scaramucci megjegyezte,

” Ez a teljesen átlátható, decentralizált valuta mindenképpen felértékelődik… lehet, hogy nem ez lesz a világ valutastandardja, de az aranyat biztosan felváltja, vagy az arany mellett lehet értéktárolóként.”

A Bitcoin ETF-ek forgalma beárnyékolja az arany ETF-eket

Az elemzők optimisták, hogy a bitcoin meghaladhatja az arany piaci kapitalizációját, tükrözve az ezüst fölötti dominanciáját.

A Bitcoin ETF-ek bevezetésük óta dollármilliárdokat vonzottak, míg az arany ETF-ek jelentős tőkekivonást tapasztaltak.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az ETF.com adatai szerint az arany ETF-ek mintegy 3,6 milliárd dollárnyi kiáramlásnak voltak tanúi, ami 92,5 milliárd dollárra csökkentette a kezelt vagyonukat (AUM).

Mindeközben a Bitcoin ETF-ek figyelemre méltó, 5 milliárd dolláros beáramlást tapasztaltak, így az AUM-juk 37,6 milliárd dollárra emelkedett.

Olvastad már? Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!