Amikor utoljára ez történt, négyszeresére nőtt a bitcoin értéke

-

2019-ben a bitcoin értéke 3150 dollárról 14 000 dollárig emelkedett, miután zuhanni kezdett a tőzsdékre beáramló bitcoin mennyisége – a történelem megismétli önmagát?
A vezető kriptotőzsdék nagyjából 1,36 millió bitcoin vagyonnal rendelkeznek, amely nagyjából 12.880 millió dollárt ér.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Amikor legutoljára ilyen alacsony volt a nagy tőzsdék bitcointartaléka, a vezető kriptopénz értéke 3150 dolláról 14 000-ig emelkedett.
Emellett a piaci adatok azt mutatják, hogy egyre több befektető utalja ki bitcoinvagyonát a tőzsdékről. Ez arra utal, hogy a kereskedők nem terveznek eladásokat a jelenlegi, 9400 dolláros árfolyamon.

Miért utalják ki a befektetők bitcoinjukat?

Tavaly, az első negyedév során 4 hónapig 3150 és 4500 dollár között mozgott az árfolyam. Amikor a tőzsdékre áramló bitcoin mennyisége csökkenni kezdett, az árfolyam növekedésnek indult. Három hónap alatt 4000 dollárról 14 000 dollárig emelkedett a kriptopénz, amely rekordnak számító, 250%-os növekedést jelent.
9500 dollárnál hasonló jelenséget tapasztalhatunk. Egyre kevesebb befektető utal a nagy tőzsdeplatformokra, amely azt mutatja, miszerint nem kockáztatják meg, hogy 9500 és 10 000 dollár között kezdjenek eladásokba.
A tőzsdékre érkező bitcoin mennyiségének 12 hónapos mélypontja egybeesik több hosszú távú indikátorral is, melyek azt mutatják, hogy újabb emelkedés várható. Az olyan makromutatók, mint az aranykereszt és a Puell Multiple szerint a bitcoin hasonló bika futamba kezdhet, mint 2019 elején.
A Puell Multiple egy olyan mutató, amely a forgalomban lévő készletet veti össze a bányászok jövedelmével, hogy megállapítsa, nincs-e túl sok eladás vagy vásárlás a piacokon. A Puell Multiple értéke jelenleg 0,4. 2019 decemberében, amikor 3150 dollárig esett a bitcoin értéke ez 0,3 volt.
A készletre figyelő mutató szerint a bitcoin rövid távon egy kisebb visszahúzódást tapasztalhat, de közepes és hosszú távon jelentős áremelkedés várható.

A bitcoin emellett kirajzolta a hetedik aranykeresztjét is. A korábbi hat aranykereszt közül hármat követett hatalmas áremelkedés.
Aranykeresztről akkor beszélünk amikor két hosszú távú, exponenciális mozgóátlag keresztezi egymást. Ez általában akkor történik meg, amikor a bitcoin értéke emelkedésnek indul egy nagy kiárusítás után.
Mohit Sorout, a Bitazu Capital alapító pertere elmondta:

„Nemrég szemtanúi lehettünk a bitcointörténelem hetedik aranykeresztjének. A korábbi 6 aranykeresztből 3 vezetett hatalmas áremelkedésekhez. Persze bármely mutató, amely nem 100%-os, az csak egy mém, amivel nem is kell foglalkozni.”

Két változó, amely eltér a 2018-as és 2019-es emelkedések között

A bitcoin jelenlegi áremelkedése jelentős eltéréseket mutat az elmúlt 2 évben látottaktól
Most sokkal több hagyományos és intézményi befektető van a piacokon, a határidős kereskedők helyett, akik nagy tőkeáttéttel kereskednek.
Így alacsonyabb az esélye egy későbbi árzuhanásnak, amely kirázhatja a long pozíciókat, emellett a hosszú távú makro mutatók szerint közepes-hosszú távon jelentős áremelkedés várható.

Olvastad már? 4 lehetséges ok, amiért nagyot szólhat a bitcoin júniusban

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!