A decentralizáltalkalmazás-alapú (DApps) EOS blokklánc július óta több mint egymilliárd dollárt veszített hackertámadások következtében – írta a kínai Blockchain Truth kriptohírportál december 4-én.

Olvastad már? Jó befektetés-e a Bitcoin? – szösszenetek 

A jelentés a PeckShield, egy blokkláncbiztonsági vállalat adataira hivatkozik, amely a különböző ökoszisztémákat figyeli. A kimutatás szerint az EOS DApps összesen 27 támadást szenvedett el júliustól novemberig, ennek következtében pedig 400.000 EOS-t, azaz 8 millió jüant veszített.

Forrás: wikipedia.org

A cikk írásakor ez a mennyiség nagyjából 800.000 dollárt ér, a CoinMarketCap adatai szerint.

Guo Yonggang, a Blockchain Truth által idézett szakember úgy véli, hogy az EOS DApps legtöbb támadása inkább a sebezhetőséggel, mintsem az EOS bugjával hozható összefüggésbe. Yoggang szerint a hasonló támadások egyre gyakoribbak lesznek, ahogy a hackerek egyre több lehetőséget fedeznek fel.

Ezen felül a jelentés azt állítja, hogy az EOS blokklánca jelentős számú inaktív fiókot is tartalmaz – 200 ezret az 500 ezerből. Ehhez jön még az a 120.000 fiók, amelyet csoportok kezelnek – eszerint tehát az EOS blokkláncának mindössze 37 százaléka valódi aktív felhasználó.

A cikk megjelenésekor egy EOS ára 2 dollár körül mozgott. Teljes piaci kapitalizációja nagyjából 1,8 milliárd dollár, ezzel pedig ő a 7. legnagyobb kriptopénz ilyen viszonylatban.

Forrás: CoinMarketCap.com

Múlt héten az amerikai Coinbase tőzsde jelentette be, hogy további 30 kriptopénzzel tervezi bővíteni palettáját, beleértve az olyan nagy játékosokat is, mint a Ripple, az EOS vagy a Cardano. A váltó azonban megjegyezte, hogy ez egy hosszú távú folyamat lesz, néhány eszköz pedig nem lesz minden országban elérhető.

A jelentős hírportálok december elején számoltak be arról, hogy a hónap kisebb vitákkal indult az EOS ökoszisztémája körül, mivel a Starteos – amely egyike a hivatalosan is jóváhagyott EOS tranzakciókezelő csomópontjainak – nyilvánosan ajánlott pénzügyi jutalmakat a tokentulajdonosok szavazataiért cserébe.

Az EOS-t egyébként korábban számos kritika érte, többek között a decentralizáltság hiánya miatt – főleg miután egy adathalász fiókról nyilvánítottak megerősítettnek tranzakciókat.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon . Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!