A fenti kérdést sokszor feltették már a bitcoin és egyéb kriptopénzek követői. Egyesek szerint túlságosan ingadozó értéke miatt csak magas kockázatú befektetésként szabad kezelni.

Olvastad már? Listázza az új kriptopénzt a Gemini

Megint mások úgy vélik, hogy a bitcoin egy lufi és egyáltalán nem lehet befektetésként beszélni róla. Vannak emberek, akiket egyik pillanatról a másikra tett gazdaggá és ezért mindenek ellenére kiállnak mellette.

Melyik tábornak lehet igaza?

A bitcoin mint pénznem, illetve annak piaci kereskedése még gyerekcipőben jár, hisz alig tíz éve van jelen a világban. Az értékét, amikor leggyakrabban a Silk Road-on használták, a kereslet szabta meg. A „Selyemút” jelentős szerepet játszott a Bitcoin árának emelkedésében, mivel az oldalon csak ezzel lehetett fizetni.

A kriptovaluta születése után néhány évvel értéke 0.0001 dollárról 31,5 dollárra ugrott 2011. június 8-án. Egy hónapon belül zuhanásnak indult, az ár pedig 11 dolláron állapodott meg. Ekkor még nem volt általánosan elfogadott, és szinte csak a dark weben használták. A 11 dolláros esés után az értéke tovább csökkent 7,8 majd 4,77 dolárra.

A hatalmas profit

A kérdés továbbra is fennáll: jó befektetés-e a Bitcoin? Ára a csekély 0.0001 dollárról a jelenlegi ~4000 dolláros árára emelkedett 2009 óta. Ha egy dollárnyit vásároltál volna, akkor most 4 millió dollárod lenne. Érdemes észben tartani, hogy ez az egy dolláros befektetés egy ponton 20 millió dollárt is ért volna.

Ez elég hatalmas megtérülés tíz év alatt, nem igaz? Akik rossz befektetésnek tartják a digitális eszközöket, erről sosem ejtenek szót.

Azt is figyelmen kívül hagyják, hogy a jelenleg legértékesebbnek számító részvények, mint az Amazon és az Apple meg sem közelítik ezt a mértékű megtérülést, még több mint 20 és 38 évnyi piaci jelenlét után sem.

Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!