A Twitteren megkérdezett kriptovaluta-befektetők 44 százaléka gondolja úgy, hogy a BTC ára még csökkenhet, mielőtt padlót fog, míg a Wall Street-i és intézményi befektetők szerint már elérte a legalacsonyabb értéket.

A kutatást a Fundstrat végezte, 25 Wall Street-hez kapcsolódó intézmény, és 9.500 Twitter felhasználó véleményét figyelembe véve.

                                                                                 Forrás: news.bitcoin.com
Fundstrat: optimizmus a Wall Streeten, de a közhangulat keserű

Szeptember utolsó hetében a Fundstrat közvélemény-kutatást végzett az intézményi, illetve Wall Street-i befektetők és Twitter válaszadók között, akik a kriptoközösség szélesebb spektrumának tekinthetők. Bár a felmérés a legszigorúbb értelemben véve nem igazán tudományos, így számos módon értelmezhető, egymásnak ellentmondó adatokat is szolgáltat.

A felmérés a válaszok alapján arra a következtetésre jutott, hogy a Wall Street-i befektetők sokkal pozitívabbak a BTC jövőbeli árfolyamát tekintve, mint a Twitter kriptovaluta érdekeltségű közössége. A Fundstrat kiderítette, hogy az intézményi szektor megkérdezettjeinek 54 százaléka látja úgy, hogy a BTC már elérte árfolyamának alját.

A kripto-Twitter 9000 megkérdezettje azonban már kevésbé bizakodó, csak 44 százalék gondolja azt, hogy a BTC ára ugyan lent van, de értéke csökkenhet még tovább is. 2019 végére az intézményi befektetők 15.000 dolláros árfolyamot jósolnak, ezt a véleményt a Twitter BTC-közösségének csupán 40 százaléka osztja.

A központi bankok, és a feltörekvő piacok is makro tényezőként hatnak a kriptopiac jövőjére

A 25 intézmény által kitöltött kérdőívben 10 kérdés szerepelt, a Twitteren megosztottban azonban csak 6, amelyet 9500-an töltöttek ki. Lényeges pont az, amit a megkérdezettek a kriptovalutákra leginkább ható makro faktorokkal kapcsolatban válaszoltak.

Mindkét megkérdezett csoport egyetértett abban, hogy a leglényegesebb ilyen tényezők a központi bankok és a feltörekvő piacok, ebben a sorrendben. Az intézményekre azonban a politika nagyobb hatással van, mint a Twitteren megkérdezettekre.

Az XRP mint alternatív token is megjelent a kérdőívben. Tíz intézményi megkérdezettből hat a BTC-t választotta, mint kedvenc kriptovaluta. A Twitteren megkérdezettek 46 százaléka azonban a Ripplet jelölte kedvenceként.

Érdekes, hogy míg ez lett a legpreferáltabb érme, a megkérdezettek 31 százaléka szerint ez a „legkevésbé értelmes” kriptopénz mind közül. A megkérdezett intézmények közül egy sem választotta az XRP-t kedvenceként.

Szintén érdekes az, hogy a megkérdezett intézmények 57 százaléka adta a „15.000 dollár, de a határ a csillagos ég” választ, mikor arról kérdezték őket, hogy mennyit ér majd egy BTC 2019 végére.

Az amerikai gazdaság visszaesésére a Twitteren megkérdezettek 59 százaléka szerint válaszolnak majd a kriptovaluták árfolyam emelkedéssel, míg az intézmények ennél optimistábbak, 72 százalékuk jósol jelentős emelkedést az amerikai gazdaság nehéz időszakára.

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd