Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (Securities and Exchange Commission – SEC) úgy döntött, hogy korrigálja múltbéli hibáit és október 4.-én közzétette a GraniteShares Bitcoin ETF-ek listájának, és kereskedelmi részvényeinek javasolt módosítását.

Forrás: wikimedia.com

A dokumentum, amelyet csütörtökön este 8 órakor tettek közzé, egy kis reményt adhat azoknak, akik hisznek a BTC ETF-ek katalizáló hatásában a kriptovaluta és blokklánc-technológia piac fellendítésének folyamatában.

Fontos megjegyezni, hogy e dokumentum mellett a SEC kiadott egy másikat is, amelyben kijelenti, hogy a GraniteShares Bitcoin ETF és a GraniteSHares Short Bitcoin ETF (SR-CboeBZX2018-001) termékekre vonatkozó tiltás továbbra is érvényben marad.

Ez az ETF javaslat a CBOE BZX váltótól származik, és 2018. január 5-én került felterjesztésre. A SEC egy kis késéssel, de végül elutasította a kérelmet.

Szeretnének közös nevezőre jutni

Az október 4-i határozatával azonban a bizottság elrendelte, hogy azok a partnerek akik érdekeltek voltak, vagy támogatták a GraniteShares ETF-et, lehetőséget kapjanak a javaslattételre és véleménynyilvánításra az üggyel kapcsolatban, amelyet megoszthatnak a bizottsággal is.

“Ennek megfelelően a Bizottság 431. számú eljárási szabályzata szerint 2018. október 26-ig bármelyik fél vagy más személy nyilatkozatot nyújthat be az intézkedés mellett vagy azzal szemben.”

A közösség számára nyilvánvalóvá vált, hogy a SEC célja önmaga megújítása. A bizottság új tagjai például már többször is számot adtak a közösségnek a kriptovaluták és technológiájuk adaptációjához mutatott pozitív hozzáállásukról, és nyitottságukról az innovatív technológiák alkalmazásával kapcsolatban. Mindeddig azonban az ETF elfogadása egy igen megfoghatatlan cél volt a kriptopiac szereplői számára.

Fontos azonban megjegyezni, hogy néhány órával később a SEC módosítást adott ki a Direction Daily Bitcoin Shares részvényekhez kapcsolódóan.

Kicsivel később pedig megjelent a ProShares Bitcoin ETF és a Direxion Daily Bitcoin Shares felülvizsgálati eredménye is.

A SEC egyszerűen adaptálta a GraniteShares ügyében hozott döntését a többi hasonló alapon nyugvó ETF esetére. Ez a viselkedés most iránymutató precedens lehet más projektek számára, megkönnyítheti az utat más ETF-ek, vagy hasonló javaslatok jóváhagyásához.

A végleges döntés várhatóan 2018. október 26.-án születik majd meg.

Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!