Az amerikai hatóságok több információt szeretnének megtudni a Plaid felvásárlásáról.

Az USA Igazságügyi Minisztériuma, a DoJ nemrég vizsgálatot indított a Visa ellen amiért felvásárolták a Plaid fintechvállalatot.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

„A DoJ eljárást kezdeményezett Massachusetts Kerületi Bíróságánál, hogy felszólítsa Bain & Companyt, hogy feleljen meg a polgári vizsgálat követelményeinek.” – írta kedden a DoJ. Lényegében az amerikai hatóságok többet szeretnének megtudni a Visa-felvásárlásról.

„2020 június 11-én a bíróság adatkikérést indított a Bain ellen, mivel többet szeretne megtudni a Visa felvásárlási és árazási stratégiájáról és arról, hogy a felvásárlásnak milyen hatása lehet a kártyahálózatokra. Ezenkívül egyéb dokumentumokat is kértek az akvizícióról. Az indítvány szerint a Bain nem adta át a szükséges dokumentumokat, úgy tettek mintha nem érintené őket a felszólítás.”

A Visa január 13-án jelentette be, hogy 5,3 milliárd dollárért felvásárolja a Plaidet.

Ez az a vállalat, amelynek célja, hogy áthidalja a különböző platformokat. A legtöbb állampolgár pénzügyi életéhez ugyanis több alkalmazás, platform, tranzakció és tárolt információ szükséges.

„Az indítvány szerint a Bain konzultációs cég nem adott át szükséges dokumentumokat, ez áll a trösztellenes vizsgálat elindítása mögött.”

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Makan Delrahim, a Trösztellenes Bizottság ügyvédje elmondta, miszerint különösen fontos, hogy az ilyen harmadik felek minden szükséges információt átadjanak a hatóságok számára.

„Ezek a harmadik felek gyakorta megfeledkeznek az ilyen jellegű szükségletekről. Ez nagyon fontos kérdés a felelősségre vonhatóság szempontjából, hogy az alku minden része ismert legyen.”

Nem sokkal a felvásárlás bejelentése után a Plaid ellen két per is kitudódott. Az első amiatt indult, mivel egyes ügyfelek szerint a Plaid sajátos célra használta felhasználók adatait még júniusban.

A második júliusban indult, mivel a Plaid állítólag megszegte az adatkezelési előírásokat.

Olvastad már? A bitcoin vonzerejével a darknetes piacok is rekordmagasan állnak

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂