A Visa belépése a fintechpiacra trösztellenes vizsgálattal indul

-

Az amerikai hatóságok több információt szeretnének megtudni a Plaid felvásárlásáról.

Az USA Igazságügyi Minisztériuma, a DoJ nemrég vizsgálatot indított a Visa ellen amiért felvásárolták a Plaid fintechvállalatot.

„A DoJ eljárást kezdeményezett Massachusetts Kerületi Bíróságánál, hogy felszólítsa Bain & Companyt, hogy feleljen meg a polgári vizsgálat követelményeinek.” – írta kedden a DoJ. Lényegében az amerikai hatóságok többet szeretnének megtudni a Visa-felvásárlásról.

„2020 június 11-én a bíróság adatkikérést indított a Bain ellen, mivel többet szeretne megtudni a Visa felvásárlási és árazási stratégiájáról és arról, hogy a felvásárlásnak milyen hatása lehet a kártyahálózatokra. Ezenkívül egyéb dokumentumokat is kértek az akvizícióról. Az indítvány szerint a Bain nem adta át a szükséges dokumentumokat, úgy tettek mintha nem érintené őket a felszólítás.”

A Visa január 13-án jelentette be, hogy 5,3 milliárd dollárért felvásárolja a Plaidet.
Ez az a vállalat, amelynek célja, hogy áthidalja a különböző platformokat. A legtöbb állampolgár pénzügyi életéhez ugyanis több alkalmazás, platform, tranzakció és tárolt információ szükséges.
„Az indítvány szerint a Bain konzultációs cég nem adott át szükséges dokumentumokat, ez áll a trösztellenes vizsgálat elindítása mögött.”

Makan Delrahim, a Trösztellenes Bizottság ügyvédje elmondta, miszerint különösen fontos, hogy az ilyen harmadik felek minden szükséges információt átadjanak a hatóságok számára.

„Ezek a harmadik felek gyakorta megfeledkeznek az ilyen jellegű szükségletekről. Ez nagyon fontos kérdés a felelősségre vonhatóság szempontjából, hogy az alku minden része ismert legyen.”

Nem sokkal a felvásárlás bejelentése után a Plaid ellen két per is kitudódott. Az első amiatt indult, mivel egyes ügyfelek szerint a Plaid sajátos célra használta felhasználók adatait még júniusban.
A második júliusban indult, mivel a Plaid állítólag megszegte az adatkezelési előírásokat.

Olvastad már? A bitcoin vonzerejével a darknetes piacok is rekordmagasan állnak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!