A venezuelai felügyelet leállít több kriptotőzsdét és bányászfarmot

-

A venezuelai kriptovaluta-felügyelet főtisztviselője bezáratott néhány tőzsdét és bányászfarmot az országban.

Bár a jelentések még nem közöltek semmit, az országon belüli források szerint hamarosan megkezdődnek az intézkedések.

Ez a lépés azután következik be, hogy a hivatal korábbi vezetőjét, Joselit Ramirezt letartóztatták, miután az elnök utasítást adott a vállalat jobb rendszerének kialakítására.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szabályozó hatóság bezárja a tőzsdéket és a bányafarmokat

Több, az ügyhöz közel álló forrás szerint a nemrég beiktatott főfelügyelő elégedetlen a dolgok kezelésével, ezért a rendelet.

Az Asonacrip elnöke, Jose Alvarez nyilatkozatában úgy véli, hogy mindenki hibás a szabályozó szervnél felmerült problémákkal kapcsolatban.

Megerősítette azt is, hogy az ügynöksége egy javaslatlistát készít, amelyet elküldene az új vezetőhöz, Dr. Anabel Pereirához.

Az előző nemrégiben nyilvános párbeszédfórumot nyitott, ahol arra kérte a nyilvánosság tagjait, hogy osszák meg véleményüket az ügynökséggel, miközben az utóbbi felé felgyorsítja a javaslatait.

A cserék érvényre juttatása előtt azonban a Sunacrip egy emlékeztetőt is eljuttatott a venezuelai bányavállalkozásokhoz.

Jose Alvarez megerősítette az értesítést, és kijelentette, hogy a szigorítás néhány leányvállalatot érintett, ami aggodalomra ad okot az Asonacrip számára. A bányafarmokat három helyszínen, köztük Bolivarban és Larában is bezárták.

Venezuela megváltoztatja a kriptopénzekkel kapcsolatos álláspontját

Az Asonacrip is kiadott egy nyilatkozatot, amelyben arra kérte a szabályozó hatóságot, hogy vizsgálja meg a jogszabályait.

A testület megemlítette, hogy az érintett bányászfarmok többsége megfelelő eljáráson ment keresztül a regisztráció során.

Arra is rámutatott, hogy még mindig működnek és rendelkeznek a legújabb venezuelai engedéllyel.

Alvarez megemlítette, hogy bár az ügynökségnek belső problémája van, nem szabadna beavatkoznia a bányafarmok tevékenységébe regionális szinten.

Az elmúlt hetek intézkedései szöges ellentétben állnak a Maduro vezette kormányzat korábbi tevékenységével a kriptókkal kapcsolatban.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Maduro elnök korábban a digitális eszközök használatát szorgalmazta a gyengélkedő venezuelai gazdaság beindításának eszközeként.

Ebben az időszakban az ország szabad kezet adott a cégeknek, megvizsgálta a CBDC fejlesztését, és szabályozási rendszert hozott létre. Akkoriban az érintett felek a hatóságok célkeresztjébe kerültek, mert megkérdőjelezték az eszközök állapotát.

A rendelet azonban nagy hatalmat adott a szabályozónak, amelyet az korrupt gyakorlatokra használt fel.

A Sunacrip ellen jelenleg vizsgálat folyik, mert más ügyek mellett egy olajeladási üzletben közvetítőként működött.

zeta

Olvastad már? Az Uniswap készen áll a bikás mozgásra

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) karácsonyi rallyja december elején kezdődik?

Vendégbejegyzés A kriptopiac rugalmasságot és folyamatos emelkedést mutat, ahogy belépünk decemberbe. A legutóbbi PCE inflációs adatok úgy tűnik, hogy erősítették a piaci bizalmat, a Bitcoin (BTC) pedig...

Új részletek derültek ki SBF életéről a börtönben

A Brooklyn Metropolitan Detention Center egy volt rabja részleteket árult el SBF  börtönbeli életéről, amely a mérföldkőnek számító csalási peréig vezetett. SBF-t „megzsarolta" A kriptotartalmak készítőjével, Tiffany...

Kedves volt a november az Ethereum NFT-hez? Az adatok a következőket mutatják..

Az elmúlt hetekben az Ethereum (ETH) hálózaton megugrott az aktivitás a non-fungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) körül, derül ki a láncon belüli...

Továbbra is hódítanak az MI kriptók

Vendégbejegyzés Újabban igen kelendőek a mesterséges intelligencia alapú kriptoprojektek és natív tokenjeik. A kereskedők arra számolnak, hogy az MI a jövőben hatalmas szerepet tölt majd be...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!