Egy plugin segítségével bárki használhatja a ChatGPT-t

-

A mesterséges intelligenciával működő népszerű chatbot (ChatGPT) fejlesztője, az OpenAI bejelentette, hogy kiadnak egy plugint, amellyel már bárki használhatja az alkalmazásukat.

A bot ezentúl képes lesz weblapok és más online források vizsgálatára, és az információk rendszerezésére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az előzetes tervek alapján a cég egyelőre csak kevés felhasználó számára teszi elérhetővé a plugint, mivel még nagyon korai fázisban jár a fejlesztés, és egyelőre azt kell megismerni, hogy mennyire használható valós körülmények között.

A cég hivatalos közleményéből kiderül, hogy a felhasználóknak egy várólistára kell feliratkozniuk, és első körben mindössze 11 személy vesz majd részt a tesztelésben.

A pluginok ráadásul több változatban fognak majd működni. Lesz, amelyik a sportesemények eredményeit tudja majd monitorozni, egy másikkal rendezvényekre lehet jegyet vásárolni, vagy éppen repülőjegyet venni, de lesz olyan is, amelyikkel ételt lehet házhoz szállíttatni.

A vállalat beszámolója szerint fokozatosan egyre újabb és újabb változatokat adnak majd ki, ahogyan a működés közben szerzett tapasztalatokból következtetéseket tudnak levonni.

„Ezek a pluginok kifejezetten arra vannak létrehozva, hogy a ChatGPT segítségével valós információhoz lehessen hozzájutni, számításokat végezni, vagy éppen harmadik felektől származó szolgáltatásokat igénybe venni. Emellett alapvető fontosságú, hgy biztonságosan működjenek.”

A weblapok között, amelyek használhatók lesznek majd az e-kereskedelemre fókuszáló pluginnal, megtaláljuk a Shopify, Klarna, Instacart oldalakat, és az olyan utazással kapcsolatos platformokat, mint az Expedia vagy a KAYAK.

Az üzleti világban népszerű üzenetküldő app, a Slack is a támogatott alkalmazások között van, és a listán megtalálható még a FiscalNote, Milo Family AI, OpenTable, Shop, Speak és a Zapier is, többek között.

Hogyan kapcsolódik a nethez?

A Chat GPT a Bing API szolgáltatását használja, és egy szöveg-alapú böngészővel lép kapcsolatba a weblapokkal, és azon keresztül rendszerezi az információkat.

Több különböző forrásból is be tudja szerezni a válaszokat, és ezek összehasonlítására is képes.

Emellett a forrásokat meg is nevezi, így le lehet ellenőrizni, hogy a megállapítások honnan érkeznek, meg lehet vizsgálni a megbízhatóságukat.

Az OpenAI elmondta, a ChatGPT tavalyi indulása óta folyamatosan növekszik a felhasználói igény az ilyen pluginokra.

A ChatGPT egyik legelső használója, a HashiCorp-ot vezető Mitchell Hashimoto a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy ő már rengeteg plugint fejlesztett, és a ChatGPT pluginja az egyik leglenyűgözőbb program, amelyet valaha látott.

A webhez való hozzáféréssel kezelhetővé válik a ChatGPT egyik legnagyobb hátránya, hiszen a program létrehozása során mindössze a 2021 szeptembere előtti adatokhoz biztosítottak számára hozzáférést, és azóta sem tették lehetővé, hogy kapcsolódjon a világhálóhoz.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Idén márciusban adták ki a legújabb változatot, a ChaGPT-4 verziót. Az azóta eltelt időben a bot sikeresen teljesítette a legnehezebb amerikai középiskolai és jogi teszteket, mégpedig kiváló eredménnyel.

A Cointelegraph, egy angol nyelvű kriptós híroldal saját kísérletet is indított, amelyben a Chat-GPT segítségével végeznek kriptobefektetést, az oldal válogatott hírei, és piaci információk alapján.

A kísérlet során az eddig eltelt hét nap alatt a portfólió 6%-os pluszban jár.

zeta

Olvastad már? Az Uniswap készen áll a bikás mozgásra

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Philippe de Feluy – PdF

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!