A Vanguard vezérigazgatója nyugdíjba vonul – A cég megváltoztatja BTC ETF-ellenes álláspontját?

-

A közelmúltban a Vanguard közleményt adott ki, melyből kiderül, hogy Tim Buckley, a vállalat régóta hivatalban lévő elnöke és vezérigazgatója több mint harminc év után 2024 végéig nyugdíjba vonul.

Buckley küszöbön álló távozásával az elemzők és a befektetők figyelmét a Vanguard olyan témákkal kapcsolatos álláspontjának vizsgálata felé fordították, mint a Bitcoin ETF-ek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bejelentés előidézte Greg Davis, a jelenlegi befektetési igazgató kinevezését a Vanguard új elnökévé, ami azt jelzi, hogy a vezetése alatt új irányt vesz a vállalat.

A Vanguard kritikus álláspontja az ETF-ekkel kapcsolatban

Buckley vezetésével a Vanguard megszilárdította pozícióját, mint a befektetési menedzsment szektor egyik kulcsszereplője. Buckley megközelítésével azonban a Vanguard a kriptopénz-befektetésekkel szemben is óvatos álláspontot képviselt.

Miközben más pénzügyi óriások, mint a BlackRock és a Fidelity felkarolták a kriptopénz ETF-eket, a Vanguard úgy döntött, hogy a háttérben marad.

Január elején a Vanguard ugyanerről nyilatkozott,

„A Spot Bitcoin ETF-ek nem lesznek megvásárolhatók a Vanguard platformján”.

E döntés aláhúzta a Vanguard elkötelezettségét a hagyományos befektetési módok mellett, hű maradva időtálló elveihez.

A továbbiakban részletesen kifejtették,

„Régóta vallott nézetünk szerint a kriptovaluták szélsőséges volatilitása ellentétes a küldetésünkkel, miszerint segítsük a befektetőket abban, hogy hosszú távon pozitív reálhozamot érjenek el. Ebbe beletartoznak az ETF-ek és más kriptovalutákkal kapcsolatos termékek is.”

Greggel együtt változnának a dolgok?

Tim Buckley nyugdíjba vonulása megindította a spekulációkat arról, hogy a Vanguard esetleg átgondolja-e a Bitcoin ETF-ekkel kapcsolatos álláspontját.

A Bloomberg elemzői, Eric Balchunas és James Seyffart felvetették, hogy Buckley vezetése a hagyományos stratégiák felé hajlott.

„Buckley-nak volt az egyik legjobb pályafutása a valaha volt vagyonkezelők vezérigazgatói közül”.

Ezzel kiemelték, hogy Greg Davis kinevezése változást jelezhet, esetleg a kriptopénz-befektetések felé való nyitottabb hozzáállást.

Végezetül a Vanguard ETF-je, a $VOO továbbra is meghatározó a hagyományos befektetések között, ami a cég piaci ellenálló képességét mutatja.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A kriptopénzekkel szembeni konzervatív megközelítése ellenére Seyffart Twitteren közzétett meglátásai azt mutatják, hogy a $VOO továbbra is túlszárnyalja a konkurens Bitcoin ETF-eket, megerősítve a Vanguard erejét az ETF-területen.

Mivel Greg Davis átveszi az elnök és a CIO kettős szerepét, a befektetők feszülten várják a Vanguard stratégiájának esetleges változásait.


Olvastad már? Kihagytad a Bitcoin kitörését? Ezek az altcoinok fognak legközelebb emelkedni!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!