A UBS kibővíti tokenizációs lehetőségeit

-

A UBS kibővíti a Project Guardian nevű blokklánc-alapú kezdeményezését a piaci likviditás és a hozzáférhetőség javítása érdekében.

A UBS Asset Management, egy jelentős globális alapkezelő vállalat, elindította első „élő kísérleti” tokenizált pénzpiaci alapját az Ethereum blokkláncon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A UBS saját fejlesztésű szolgáltatását, a UBS Tokenize-t használja fel a láncon belüli folyamatok, például a befektetési jegyzések és visszaváltások vizsgálatára.

A kísérleti program révén a UBS Asset Management célja, hogy a blokkláncon végezzen különböző, az alapokkal kapcsolatos tevékenységeket, beleértve a jegyzést és a visszaváltást.

Thomas Kaegi, a UBS Asset Management szingapúri és délkelet-ázsiai vezetője ezt a kezdeményezést kulcsfontosságú lépésnek tekinti a pénzügyi eszközök széles körének tokenizálásában rejlő lehetőségek felszabadításában a kötvényeken túl.

A UBS kiterjeszti tokenizációs tevékenységét

A UBS szerint ez a fejlesztés a szélesebb körű Project Guardian, a Szingapúri Monetáris Hatóság által felügyelt kezdeményezés része.

Ez a változótőke-társaságként (VCC) strukturált pénzpiaci alap újszerű jogi keretet képvisel a szingapúri befektetési környezetben.

A kezdeti tranzakciók sikeres végrehajtását követően a UBS Asset Management a kezdeményezés hatályának kiterjesztését tervezi a pénzügyi szervezetek szélesebb csoportjával való együttműködéssel és különböző befektetési stratégiák feltárásával.

A UBS már korábban is részt vett a blokklánc-technológiában. A pénzintézet 2022 novemberében azzal került a címlapokra, hogy bevezette a világ első digitális értékpapírját, amely hagyományos és blokkláncplatformokon egyaránt kereskedhető és elszámolható.

Továbbá ugyanezen év decemberében a cég újabb mérföldkövet ért el azzal, hogy 50 millió dollár értékben tokenizált fix kamatozású kötvényt bocsátott ki.

Erre a fejlődésre építve júniusban a UBS folytatta blokkláncos törekvéseit azzal, hogy 200 millió jüan értékű, teljes egészében digitális strukturált kötvényt hozott létre egy harmadik fél kibocsátó számára.

A UBS a pénzügyek jövőjét kutatja

Az Ethereum-alapú kísérleti projekt jelentős mérföldkövet jelent a UBS blokklánc-alapú pénzügyi eszközökkel kapcsolatos vállalkozásában.

Kettős célt szolgál – nemcsak értékes tapasztalatokat biztosít a UBS számára, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy az iparág megértse, hogyan növelheti a blokklánc a piaci likviditást és az ügyfelek hozzáférhetőségét.

Ez a kísérleti projekt egy olyan ponton érkezik, amikor a globális pénzügyi iparágat már most izgalom tölti el a blokklánc és a tokenizáció potenciális kínálataival kapcsolatban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Bár technikailag kísérleti projektről van szó, a UBS kísérlete túlmutat a puszta kipróbáláson: mintául szolgál arra, hogy a hagyományos pénzügyi szervezetek hogyan integrálhatják bevált gyakorlataikat a blokklánc technológia átalakító erejével.

Colm Kelleher, a UBS elnöke az év elején nyilatkozott a blokkláncról, hangsúlyozva annak megállíthatatlanságát.

Kijelentette, hogy a blokklánc technológia képes jelentősen csökkenteni a működési akadályokat és költségeket, és ha hatékonyan hasznosítják, rendkívül értékes kiegészítője lehet a pénzügyi ökoszisztémának.


Olvastad már? A CFTC, és a SEC vitatkozik a kriptorendszer szabályozásáról

Kiemelt kép: Martin Abegglen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!