A CFTC, és a SEC vitatkozik a kriptorendszer szabályozásáról

-

Megismételve korábbi álláspontját, az Amerikai Kereskedelmi Bizottság (CFTC) elnöke, Rostin Behnam hangsúlyozta, hogy sürgősen átfogó szabályozási keretet kell lefektetni a kriptoeszközökre vonatkozóan az Egyesült Államokban.

Kiemelte, hogy a virtuális eszközök megfelelőbb szabályozása érdekében szükség van a szakpolitikai keretrendszerek frissítésére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Behnam azt is elmondta, hogy folyamatosan hangsúlyozta, hogy a kongresszusnak törvényi egyértelműséget kell teremtenie a kriptoeszközök piaca feletti szabályozás hiányának kezelése érdekében.

Behnam ezeket a megjegyzéseket a Futures Industry Association Expo 2023 október 2-án tartott fő beszédének megtartása közben tette.

Nyilvánvaló, hogy a CFTC elnökének álláspontja szöges ellentétben áll az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnökének, Gary Genslernek az álláspontjával.

Gensler újra és újra azt állította, hogy az országban meglévő értékpapír-törvények elegendőek az iparág szabályozásához.

A meglévő törvények „lényegében egy másik korszakban” születtek

A CFTC elnöke hangsúlyozta, hogy az 1936-os árutőzsdetörvényt (CEA) „lényegében egy másik korszakban” alkották meg.

Ezért annak korlátai „valódi akadályokat” jelentenek a politikai szabályozás és végrehajtás terén a jelenlegi korszakban, amely egy sor új pénzügyi technológia, például a decentralizált finanszírozás (DeFi) megjelenésének lehetünk tanúi.

A Behnam álláspontja a kriptorendszer szabályozásáról nagyon eltér a SEC elnökének álláspontjától.

Gensler úgy véli, hogy a meglévő szabályozás „az elmúlt 90 évben meglehetősen jót tett a befektetőknek és a gazdasági növekedésnek”. Ezért nincs szükség a megváltoztatására.

A SEC elnöke a képviselőházi bizottság legutóbbi meghallgatásán is megerősítette ugyanezt a nézetet.

Behnam tájékoztatott arról, hogy a CFTC végrehajtási osztálya az elmúlt pénzügyi évben több mint 6 milliárd dollár értékben kapott büntető végzéseket. Ezek közül 45 végzés a virtuális eszközökkel kapcsolatos visszaélésekhez kapcsolódott.

Tájékoztatott továbbá arról, hogy a tiltott kriptotevékenységek elleni fellépések több mint 34%-át tették ki a bizottsága által 2015 óta kezdeményezett 131 ilyen eljárásnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A két szabályozó hatóság között szakadék tátong a különböző kriptovaluták értékpapírnak vagy árunak való minősítése kapcsán is.

A két szabályozó hatóság gyakran vitatkozik a kriptorendszer szabályozásának kérdésében.

Behnam megjegyezte beszédében zárásként,

„Továbbra is szorgalmaztam további hatósági hatáskör megszerzését a kriptoszektorban”.

Olvastad már? Az új GambleFi token előértékesítése már több, mint 348.000 dollárt gyűjtött

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!