A Dogecoin (DOGE) óriási sikert aratott az utóbbi napokban.

A CryptoSlate adatai azt mutatják, hogy a vasárnapi 0,0024 dolláros ártól kezdve 100 százalékos áremelkedés jellemezte a kriptovalutát. Az altkoin értéke a cikk írásakor 0,0048 dollár, de július 7-én még a 0,0056 dolláros szintet is elérte.

Ebben a helyzetben azonban nem a Dogecoin árának teljesítménye a lenyűgöző, hanem az, hogy mi váltotta ki ezt a sikert: a TikTok.

A világ egyik leghíresebb közösségi média alkalmazásának felhasználói egy új kihívást indítottak el a platformon – az úgynevezett „Dogecoin TikTok Challenge-et”.

A kihívás feltétele az, hogy a TikTokon mindenki DOGE-t vásároljon, ezáltal száz, esetleg többezer százalékkal is növelve a kriptovaluta árfolyamát.

A kihívás hashtagjét immár százezrek tekintették meg. A TikTok őrületbe bekapcsolódott Youtuber Jake Paul, a Bloomberg, a Barstool Sportsot képviselő Dave Portnoy, Keemstar, a Gizmodo és több nagy közönséggel rendelkező személyiség is, mindannyian annak érdekében, hogy a Dogecoinról nyilatkozzanak.

A kriptovilág 2017 vagy 2018 óta nem tapasztalt ilyen mainstream népszerűséget.

Nem meglepő tehát, hogy egyéb kriptoprojektek is megpróbálják kihasználni az alkalmazás népszerűségét. A trendhez legújabban a Tron (TRX) csatlakozott.

Justin Sun és Tron nevezetű platformja csatlakozni akar a TikTok kriptoőrületéhez

Nincs kétség afelől, hogy Justin Sun kínai vállalkozó és az általa alapított Tron népszerűek a közösségi oldalakon – a cégnek több oldala is van, amelyek mind tele vannak tartalommal.

Eddig a hagyományos platformokat használták: Twitter, Instagram, Weibo (Sun kínai közönsége számára), Youtube és hasonlók.

Sun július 7-i bejelentése szerint azonban a projekt most „több TIK TOK tartalomra” összpontosít. Azt is hozzátette, azt gondolja, hogy a TRON videók „hamar el fognak terjedni”.

Vajon megismétlődhet a Dogecoin sikere?

Noha a TRX a megfelelő TikTok trendekkel és kampányokkal biztosíthatja a mainstream népszerűség folyamatos beáramlását, a közösségi média platformnak a Dogecoin árváltozásaira gyakorolt hatása valószínűleg egyszeri alkalom.

Egy kriptokereskedő július 6-án arról nyilatkozott, vajon hogyan lehetséges, hogy a Dogecoin ilyen sikereket ilyen gyorsan ér el:

 „Úgy vettem észre, sokan úgy gondolják, hogy a DOGE hatalmas forgalomban lévő készlettel rendelkezik, és így nehéz felpumpálni árfolyamát. Ez azonban nem igaz, ugyanis a DOGE-készlet nagy része passzív és rejtett, a tőzsdéken alacsony a vásárlási megrendelések száma, és a tényleges piaci összértéke jelentősen alacsonyabb.”

Fontos információnak számít az is, hogy a Dogecoin a Robinhood 18 kriptovalutájának egyike. A Robinhood az egyetlen olyan kriptoplatform, amelyhez számos TikTok felhasználó könnyedén hozzáférhet.

A DOGE jelleme ráadásul könnyen ösztönzi az appon belüli furcsa kihívásokat, de egyéb közösségi média platformon is megjelent már.

Más kriptoprojektek azonban nem járnak ilyen sikerrel ezen a téren, mivel gyakran túl komolynak titulálják őket.

Olvastad már? Három nagy cég összeállt egy közös DeFi projekthez

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂