A Tether vezérigazgatójává Paolo Ardoino-t nevezték ki

-

A Tether, a stablecoin piac meghatározó szereplője, ma bejelentette, hogy Paolo Ardoino tapasztalt kripto-szakembert nevezte ki új vezérigazgatónak.

Ardoino hivatalosan 2023 decemberében veszi át az irányítást, Jean-Louis van der Velde utódjaként, aki a Tethernél tanácsadói szerepkörbe megy át, és a Bitfinex vezérigazgatójaként folytatja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Több szerepkörrel zsonglőrködik majd, megtartva jelenlegi pozícióit a Bitfinex technológiai igazgatójaként és a Holepunch stratégiai igazgatójaként.

A Tether veteránja

Mióta 2014-ben csatlakozott a Bitfinexhez, Ardoino szerepe elsősorban a platform Bitcoin-kereskedelmi funkcióinak finomítása körül forgott.

A Tetherrel való kapcsolata 2017-ben kezdődött, amikor annak technológiai vezetője lett.

Hivatali ideje alatt a Tether piaci kapitalizációjának növekedését tapasztalhatta, amely jelenleg 83 milliárd dolláron áll.

A Tetherrel és a Bitfinexszel kapcsolatos nyilvános vitákban és interjúkban Ardoino gyakran lépett fel a rendkívül ellentmondásos vállalat képviselőjeként.

Az X-en közzétett bejegyzésében Ardoino azt írja, hogy „izgatottan” és „alázattal” fogadja az új szerepet.

Ki a Tether tulajdonosa?

A Wall Street Journal év elején megjelent oknyomozó jelentése szerint a Tether Holdingsot elsősorban négy férfi irányítja: Giancarlo Devasini, pénzügyi igazgató; Jean-Louis van der Velde, a Tether és a Bitfinex jelenlegi vezérigazgatója; Brock Pierce, társalapító, aki később távozott a cégtől és Christopher Harborne, más néven Chakrit Sakunkrit, aki a Bitfinex hackelését követően vált meghatározó tulajdonossá.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezek a személyek a plasztikai sebészettől a gyermekkori színészkedésig sokféle háttérrel rendelkeznek, és együttes tulajdonrészük a Tether 86%-át teszi ki.

Az ő részvételük és irányításuk a vállalat ellentmondásai közepette vizsgálatnak volt kitéve.

Olvastad már? A befektetők havonta összesen 1,35 milliárd dollárért vesznek bitcoint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!