A Tesla az összes, 218 millió dollárnyi bitcoinját megtartja a 3. negyedévben

-

A járműgyártó legutóbbi, harmadik negyedévre vonatkozó eredményjelentése szerint a második negyedévben történt hatalmas eladás óta nem változtatott Bitcoin-állományán.

A Tesla elektromosjármű-gyártó 2022 harmadik negyedévében nem változtatott tovább a megmaradt Bitcoin-készletén, annak ellenére, hogy az előző negyedévben közel 1 milliárd dolláros eladást hajtott végre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vállalat október 19-én közzétett harmadik negyedéves jelentése szerint 218 millió dollár értékű „digitális eszköz” maradt a mérlegében, és nem jelentett veszteséget a birtoklás értékében. A jelenlegi árak alapján becslések szerint a Tesla még mindig körülbelül 9720 BTC-t birtokol.

A második negyedéves eredményjelentésben a Tesla közölte, hogy a negyedév során eladta Bitcoin-állományának 75%-át, 936 millió dollárnyi készpénzt adva hozzá a mérlegéhez, és 64 millió dolláros nyereséget könyvelve el az eladásából.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója akkoriban azt mondta, hogy az eladás a kínai covid-19 zárlatok miatti likviditási aggodalmak miatt történt.

A negyedév közbeni eladás nagy darabot vitt el a vállalat 1,5 milliárd dolláros Bitcoin-pozíciójából, amelyet 2021 februárjában fedett fel, és akkoriban a Bitcoin egyik legnagyobb vállalati birtokosává tette.

Összességében 2022 harmadik negyedévében a Tesla 3,3 milliárd dolláros nyereséget ért el 21,45 milliárd dolláros bevétel mellett, ami a hírek szerint elmaradt az elemzői várakozásoktól, és a Yahoo Finance szerint a Tesla részvényárfolyama közel 14%-kal esett a zárás utáni kereskedés során.

Musk vezetésével a járműipari vállalat kínálatában január óta lehet megvásárolni Dogecoinnal is a járműveket.

Rakétaépítő cége, a SpaceX májusban követte a példát e tekintetben.

A Tesla egyik legutóbbi terméke egy szeptemberben eladásra meghirdetett, limitált példányszámú síp volt, amelyet csak DOGE használatával lehetett megvásárolni, 1000 DOGE-ért, azaz akkoriban körülbelül 60 dollárért.

Nem tudni, pontosan hány darabot bocsátottak rendelkezésre, de állítólag órákon belül elfogyott.

Olvastad már? Rohamosan zuhan a STEPN felhasználók száma, megéri befektetni?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!