A szlovák parlament megszavazta az enyhébb kriptoadó mértékét

-

Egy parlamenti szavazáson a szlovákiai tisztviselők jóváhagytak egy olyan módosítást, amely csökkenti a kriptovaluták jelenleg mozgó adóztatását.

Június 28-án a szlovák parlament megszavazta azt a módosítást, amely csökkenti a személyi jövedelemadót az olyan kriptovaluták eladásából származó nyereség után, amelyeket a felhasználó legalább egy éve tart.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az adók 7%-ra csökkennek, ami jelentős csökkenés a jelenlegi 19%-os vagy 25%-os adózási sávhoz képest.

A kriptovalutákban kapott kifizetések 2400 euróig – nagyjából 2622,20 dollárig – nem kerülnek megadóztatásra.

Emellett a törvényjavaslat kizárja a kriptopénz formában szerzett jövedelmet a 14%-os egészségbiztosítási járulékból.

Egy helyi szlovák média beszámolója szerint a pénzügyminisztérium a módosítás pénzügyi hatását évi mintegy 30 millió euróra becsüli.

Ez a módosítás néhány héttel azután történt, hogy a parlament elfogadta az alkotmány egy másik módosítását, amely a digitális euró körül kialakult vita fényében rögzítette a polgárok jogát a készpénz fizetőeszközként való használatára.

Szlovákia egyike az Európai Unió 27 tagállamának, amely proaktívan figyeli a kriptoipar fejleményeit a régióban.

Legutóbb május 31-én írta alá az EU a kriptoeszközök piacáról szóló, mérföldkőnek számító MiCA-rendeletet (Markets in Crypto-Assets).

A rendeletcsomagot azzal a céllal hozták létre, hogy Európát a digitális eszközökkel kapcsolatos tevékenységek központjává tegyék.

A MiCA még 2020-ban került napirendre, és a területen működő vállalatok méltatták, hogy a szabályozás egyértelműségét biztosítja.

Ez ellentétben áll más nagy piacok, például az Egyesült Államok helyzetével, ahol még nem vezettek be átfogó iránymutatásokat az iparág számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az amerikai republikánusok javaslatot tettek a „digitális eszközpiac szerkezetéről” szóló törvényjavaslatra, amelyet jelenleg vizsgálnak az iparágra gyakorolt lehetséges hatása miatt.

Június 29-én az amerikai értékpapír- és tőzsdeügyi biztos, Hester Peirce online megjelent az ausztrál Blockchain Week-en, és egy olyan üzenetet adott át, amelyben emlékeztette a szabályozókat, hogy a kriptotörvények nem feltételezhetik, hogy „minden pénzeszköz”.

Olvastad már? A SEC vs. Ripple ügyben kritikus pont közeledik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

Az ausztrál Macquarie Bank bejelentette, hogy 2024 végére minden készpénzes szolgáltatását felfüggeszti, és a bankfiókjaiban sem lesz mód készpénzes tranzakciókra, teljes mértékben átállnak a digitális...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!